Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 10 fructe benefice în dieta ta de zi cu zi

10 fructe benefice în dieta ta de zi cu zi

Fructele conţin zahăr (chiar dacă este vorba despre zahăr natural), unele dintre ele într-o cantitate apreciabilă aşa că nu sunt cele mai bune alegeri când vrei să-ţi păstrezi silueta. Pe de altă parte există cel puţin 10 fructe (adică cele pe care le poţi avea mereu la îndemână, pentru că numărul fructelor ideale în dietă este mult mai mare), pe care le poţi consuma cu încredere în cursul dietelor.

Iată care sunt cele 10 fructe ideale în dietă şi care sunt cantităţile optime.

Grapefruitul. Este unul din fructele recunoscute pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii şi unul din cele 10 fructe ideale în dietă. Este sărac în calorii şi conţine vitamina C. Grapefruitul este ideal în curele de slăbire căci ajută metabolismul să ardă mai bine şi mai multe grăsimi. Îl poţi consuma la orice oră din zi, dar nu mai mult de două fructe pe zi. Portia ideala este de un fruct pe zi, evetual cu o linguriţă de miere.

Avocado. Despre acest fructe s-a scris o întreagă enchiclopedie. Este unul dintre cele mai bogate fructe bogate în grăsimi, dar este plin de acizi graşi omega 9. Cantitatea optimă este de un sfert de fruct pe zi.

Lămâia. A Există câteva planuri alimentare care includ lămâia ca fiind elementul principal al dietei. lămâia este un fruct preţios şi unul din cele 10 fructe ideale în dietă. Lămâia are capacitatea de a detoxifia ficatul, şi deşi este acidă, odată ingerată devine alcalină. La fel ca şi grapefruitul, lămâia activează metabolismul Sucul unei lamâi pe zi este suficient. Poţi încerca şi cura de apă cu lămâie, dar şi consumul constant de suc de lămâie adaugat în salte şi alte preparate.

Nuca de cocos. Are ceva mai multe calorii faţă de alte fructe, dar este extrem de bogată în fibre. Ajută la funcţionarea şi sănătatea ficatului, îmbunătăţeşte funcţiile tiroidei. Cel mai indicat mod de a o consuma este raderea pulpei fără niciun alt fel de adaos. cantitatea ideală este de 2-3 linguri de răzătură de nucă de cocos pe zi, cel mai bine la masa de dimineaţă împreuna cu un produs bogat în probiotice.

Pepenele. Pepenele este bogat în apă şi slab în carbohidraţi. El ajută şi la detoxifierea organismului şi este un aliat în cursul dietelor pentru scăderea în greutate.

Perele. Fructele iernii, perele nu trebuie să lipsească din dietă mai ales în lunile de iarnă. Bogate în fibre, perele au mai mulţi carbohidraţi ca alte fructe astfel că sunt indicate spre consum dimineaţa. O pară mică are în jur de 85 de calorii, iar una mai mare 135, iar cantitatea ideală de consum zilnic este de unul, două fructe.

Fructele de pădure.
Partea ce mai frumoasă este că atât fructele proaspete cât şi cele congelate sunt la fel de bune.
Sunt bogate în fibre şi sunt antioxidanţi puternici. Îţi vor ţine de foame mai multe ore pe parcursul zilei, faţă de alte fructe. Ideale la masa de dimineaţă, fuctele d epădure pot fi consumate oricând în cursul zilei.

Potocala.
O portocală de mărime medie are gen 60 de calorii. Este hrănitoare şi plănă de vitamine şi este un aliat de nădejde pentru sănătate. Portocala este unul din cele 10 fructe ideale în dietă. Poţi manca în fiecare zi două portocale. Recomandarea specială este aceea de a consuma fructul întreg şi de a evita să bei suc de portocale, chiar dacă este făcut în casă.

Banana. Este un aliat de nădejte pentru sănătate. Este bună de consumat dimineaţa, căci conţine fibre multe, ca şi para. Este săţioasă şi un veritabil medicament pentru echilibrul metabolismului şi al constantelor biologice esenţiale: glicemie şi colesterol.

Roşia. Una dintre cele mai bune fructe de consumat când vrei să scapi de kilogramele în plus. Sunt bogate în licopen, antioxidanţi ce ajută la arderea grăsimilor, dar luptă şi împotriva radicalilor liberi. Roşia este la fel de eficientă şi conumată ca atare şi după ce a fost tratată termic, licopenul, antioxidantul conţinut de rosie fiind activat prin temperatura. (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock /Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns