Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 3 motive ca sa iubesti berea

3 motive ca sa iubesti berea

Cand vine vorba despre bauturi alcoolice care au beneficii medicinale, vinul acapareaza toata atentia. Se spune ca un pahar cu vin rosu previne cancerul sau aparitia unor boli precum Alzheimer. Berea este privita de multi cu un ochi critic pentru ca umbla vorba despre ea ca… ingrasa. Sa fim intelesi insa: orice bautura cu grad mai mare sau mai mic de alcool ingrasa, daca este consumata in cantitati mari.

Iata ce beneficii aduce berea, cand este consumata cu masura:

Protejeaza inima

Nenumarate studii atesta ca un consum regulat de bere (1-2 doze pe zi pentru barbati si una pentru femei) protejeaza organismul de eventuale afectiuni cardiace. Astfel, riscul bautorilor de bere de a suferi un atac miocardic scade cu 30-35% fata de persoanele care nu consuma deloc bere.

Scade colesterolul

De fapt, creste nivelul de HDL, cunocut si sub numele de „colesterol bun”, a carui menire este sa ajute organismul sa se debaraseze de colesterolul rau. In plus, berea actioneaza asupra vaselor de sange, facandu-le mai rezistente.

Creste nivelul de antioxidanti

Antioxidantii ajuta vasele de sange sa transporte mai mult oxigen in organism si neutralizeaza radicalii liberi, vinovati de distrugerea celulelor si de aparitia cancerului.

  • Berea neagra este mult mai bogata in antioxidanti decat berea blonda, pe care lumea o consuma la scara larga.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus