Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 4 ingrediente naturale nocive

4 ingrediente naturale nocive

 

Cautam produsele naturale si suntem vrajiti de formula „produs natural”, dar unele ingrediente naturale ascund pericole nebanuite.

Iata principalele 4 ingrediente naturale nocive pe care trebuie sa le eviti in nutrite.

Caragenanhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/05/id-100148960.jpg

Caragenanul este un aditiv alimentar derivat din algele marine si folosit in asa numitele produse naturale sau organice. Ceea ce nu stiu multi este ca aceasta substanta produce inflamatie in corp, stare care creste riscul aparitiei unor boli cronice, precum boala inflamatorie intestinala, arterioscleroza si artrita reumatoida. Caragenanul este folosit cu precadere in produsele lactate, asa ca citeste cu atentie eticheta.

  • E-urile de care trebuie sa te feresti

Ulei de palmier

Un timp, uleiul de palmier a inlocuit cu succes uleiurile vegetale hidrogenate despre care se spune ca ar dauna sistemului cardiovascular. Studii au aratat ca acest tip de ulei este la fel de nociv ca si grasimile trans din uleiurile partial hidrogenate. Nu in ultimul rand plantatiile de palmier au dus la defrisarea padurilor tropicale. Uleiul de palmier este folosit mai ales in produse de patiserie, biscuiti sau prajituri.

Suc de trestie

Suna natural dar in fapt zahar alb rafinat. Multe companii militeaza pentru inlocuirea acestei denumiri cu „sirop de trestie de zahar uscata”, intrucat ingredientul nu este nici suc, si nici natural. De fapt, este format din cristalele uscate ramase in urma trestiei de zahar crude, fierte. Aceste cristale trec prin alte procese, timp in care se pierd toate vitaminele si mineralele, neavand astfel nicio valoare nutritionala.

Concentrat de suc de fructe

Concentratul de suc de fructe se foloseste mai ales in gemuri, dulceturi sau bauturi racoritoare. Pe langa faptul ca este plin de calorii, are o cantitate mare de fructoza, substanta care, se pare, duce la probleme de memorie sau boli cardiace.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus