Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 4 mituri despre legume

4 mituri despre legume

Confirmam sau demontam, dupa caz, 4 mituri despre legume. O sa fii surprinsa sa afli ca adevarul este uneori foarte departe de mit, si ca miturile despre legume au inlocuit adevarul.

Facem toate clarificarile necesare.

Legumele congelate sunt cel putin la fel de bune ca si cele proaspete, iar uneori chiar mai bune decat acestea.

Legumele proaspete isi pierd constant din proprietati, incepand din momentul in care au fost culese. Cantitatea de enzime, de vitamine si antioxidanti naturali se diminueaza intr-un ritm din ce in ce mai accelerat, incepand din momentul in care au fost culese.

Mai mult, pentru a se pastra “proaspete”, si a face fata transportului, unele legume sunt tratate chimic, “gazate” sau iradiate. Deseori leguma proaspata este mult mai „veche” decat cea congelata.

Legumele fierte nu isi pierd proprietatile, ba chiar din contra. Unele legume fierte isi pun in valoare proprietatile.

Fasolea, boabele de mazare uscata si lintea devin valoroase fierte, cartoful devine comestibil. Fierberea, in cazul legumelor moi, face ca vitaminele sa se combine cu fibrele, ceea ce stimuleaza absorbtia acestora.

Prin fierberea unor legume organismul absoarbe mai mult licopenul, substanta minune care ne apara de cancer.

Cartofi nu ingrasa, nu au calorii in exces si contin zaharuri cu ardere lenta, adica buni pentru organism, au carbohidrati sanatosi si sunt bogati in minerale si vitamine.

Contrar mitului, nici cartofii prajiti nu sunt atat de rai pe cat se spune, daca sunt preparati in ulei de ulei de calitate, care sa nu fie refolosit, si mancati ca atare, adica fara sosuri pline de grasimi.

Miezul salatei nu este curat. Faptul ca miezul salatei pare etans, protejat de frunzele exterioare, este doar o parere.

Studiile au aratat ca cele mai grave toxiinifectii alimentare cu salmonela si listeria. Asa ca salata trebuie spalata foarte bine, frunza cu frunza, inclusiv miezul.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus