Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > 5 alimente care taie foamea

5 alimente care taie foamea

In cursul dietelor, in momentele de stres, foamea este marele inamic. Solutia sta in cele 5 alimente care taie foamea. Se spune ca cea mai buna cale pentru a evita acumularea de kilograme in plus este controlul senzatiei de foame si blocarea efectului nefast pe care il are asupra psihicului uman.

Cum spuneam o solutie excelenta o reprezinta alimentele care taie foamea, si care au capacitatea de actiona in mod natural, si care au un aport minim de calorii. Foamea este un instinct primar, iar nesatisfacerea lui genereaza o stare generala de disconfort. Solutia este sa oferi creierului senzatia de satietate, pentru foarte putine calorii.

Tine cont atunci cat de lupti cu senzatia de foame ca sentimentul de satietate apare la circa 30 de minute dupa masa si dureaza de la una la patru ore, in functie de cantitatea si calitatea alimentelor. O formula magica nu exista, dar ideale sunt combinatiile de proteinele si fibre. Daca la aceasta combinatie adaugi apa esti foarte aproape de a descoperi formula magica pentru a anula senzatia de foame.

Iata care sunt alimentele minune care taie rapid senzatia de foame.

1. Merele sunt cele mai bune fructe, in ceea ce priveste capacitatea de a anula pe termen lung senzatia de foame.

2. Un pahar cu apa. Zero calorii pentru o senzatie de satietate care poate sa dureze 30-60 de minute.

3. Circa 150 de grame de iaurt simplu, fara adaus de zahar, fara fructe, blocheaza senzatia de foame pentru cel putin doua ore.

4. Un ou fiert tare este cea mai buna sursa de proteine, care poate tine foamea departe doua-trei ore.

5. O solutie ideala sunt si supele de legume. O cana de supa de legume aduce apa, minerale, fibre si o sanatoasa senzatie de satietate pentru doua-trei ore.

Poti combina aceste alimente. Pe lista alimentelor minune mai poti pune: un pahar de suc de rosii, o jumatate de avocado, 10 migdale neprajite, o felie de sunca alba si un pahar mare de apa, impreuna, sau o lingura de fulgi de ovaz si un pahar de lapte degresat. Combinate sau simple aceste alimente pot anula senzatia de foame.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus