Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > 5 beneficii ale periutei de dinti electrice

5 beneficii ale periutei de dinti electrice

Trebuie sa te asiguri ca te speli pe dinti de minimum doua ori pe zi, timp de cel putin patru minute de fiecare data si ca perierea este corecta. Iata care sunt cele mai importante cinci beneficii ale periutelor electrice de dinti.

Curata dintii mult mai bine

Periuta de dinti electrica castiga detasat in fata celei clasive. Versiunea electrica indeparteaza mai bine si repede placa ce se depune pe dinti. Periutele cu forme sofisticate permit curatarea completa chiar si-n cele mai dificile locuri, cum ar fi in spatele molarilor, pe linia gingiei, contribuind astfel la prevenirea cariilor si a gingivitei.

  • Citeste si: Pericolele din pasta de dinti

Periaza doar cat trebuie

E absurd sa incerci sa ai dinti frumosi apasand pe periuta mai tare decat trebuie. Aceasta fortare duce la ranirea gingiilor si la indepartarea partiala a smaltului de pe suprafata dintelui, provocand o sensibilitate la rece si la alti stimuli. Unul dintre beneficiile majore ale periutei electrice? Tocmai faptul ca este imposibil sa te speli cu ea prea intens. Nu trebuie decat s-o pornesti si s-o pozitionezi in zona care trebuie curatata, fara sa aplici presiune.

Este mai usor de utilizat

Specialistii spun ca persoanele cu anumite probleme de mobilitate (cauzate de artrita ori de o dexteritate scazuta) folosesc cu dificultate periuta obisnuita. Viata lor ar fi mai simpla daca ar utiliza periuta electrica.

Contra cronometru

Stiai ca e nevoie sa periezi fiecare arcada timp de doua minute? Cei mai multi dintre noi abia ating 30 de secunde. Unul dintre marile avantaje ale periutelor electrice – ce-i drept, nu au toate aceasta optiune – este ca au un senzor sonor de avertizare a timpului de periere corecta. Dupa doua minute, auzi un bip si…treci mai departe.

Este mai…ecologica

Periuta electrica poate fi folosita vreme indelungata, inlocuidu-i-se doar capul, la nevoie. In felul acesta, se consuma de 14 ori mai putin plastic decat in cazul celor clasice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus