Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 lucruri pe care n-ar trebui să le faci când ai acnee

5 lucruri pe care n-ar trebui să le faci când ai acnee

acnee

Acneea este una dintre bolile dermatologice cele mai întâlnite în rândul persoanelor de orice vârstă. Ea poate fi extrem de deranjantă, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere estetic. Această afecțiune cronică apare atunci când porii sunt blocați de diferite substanțe: uleiurile pielii, murdărie sau celule moarte. În urma blocajului apar puncte negre sau albe sau coșuri. Dacă te-ai confruntat cu acneea știi deja cât de ușor este să ai adevărate erupții, chiar și atunci când urmezi un tratament de acnee. E important să știi că anumite gesturi pe care le faci pot cauza aceste erupții. Iată ce obiceiuri ar trebui să eviți în viitor.

  1. Antrenamentele la sala de gimnastică

Pare surprinzător, însă un antrenament intens sau chiar o ședință de yoga într-o sală slab aerisită pot duce la o erupție acneică urâtă. Motivul este că transpirația rămâne pe fața și corpul tău pe durata întregii ore, astupându-ți astfel porii cu produși organici. Rezultatul? După ora de sport ve observa cum încep deja să apară coșurlie, dacă pielea ta este predispusă la acnee. Soluția ar fi să alegi ore de antrenament în aer liber și, în special, să faci duș imediat după încheierea antrenamentului.

2. Prea mult fond de ten

Dacă ai acnee, tendința firească este să încerci să o ascunzi cât mai bine sub un strat generos de fond de ten. Medicii dermatologi sunt total împotriva acestui comportament, în special pentru că produsele care promit putere mare de acoperire sunt uleioase sau conțin diverși siliconi. Aceste ingrediente se vor așeza peste porii feței și îi vor bloca, provocând erupții de acnee. Recomandarea specialiștilor este să folosești un fond de ten light, non-comedogen și să urmezi tratamentul anti-acnee. În plus, indiferent de cât de mult ești machiată, seara este obligatoriu să te demachiezi.

3. Te speli prea mult pe față

Atunci când ai acnee, tendința este să încerci să îți menții tenul cât mai curat, pentru a evita erupțiile. Totuși, medicii dermatologi avertizează că unele persoane tind să exagereze cu spălatul pe față și mai ales cu produsele de curățare. Dacă folosești un gel de curățare exfoliant pe bază de acid salicilic, de exemplu, și te speli de foarte multe ori pe față, tenul tău ar putea deveni foarte uscat. Ca urmare, glandele sebacee vor secreta mai mult sebuum care se va acumula în porii feței. Rezultatul? Tot mai multe  coșuri și puncte negre. Soluția este să te speli pe față dimineața și seara și după antrenamentele sportive, să folosești un gel hidratant în perioada rece și unul exfoliant în perioada verii.

4. Vorbești prea mult la telefon

Pare să nu aibă nicio legătură cu acneea, dar vorbitul la telefon poate să încurajeze apariția coșurilor. Motivul este că pe ecranul telefonului care se atinge de fața ta se află nenumărate bacterii și murdărie care ajunge inevitabil să astupe porii. Soluția este să cureți cât mai des ecranul telefonului mobil sau să folosești căștile.

5. Nu schimbi lenjeria de pat suficient de des

În mod normal, lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la una, două săptămâni, însă în cazul persoanelor care suferă de acnee, frecvența ar trebui să fie mai mare. Dacă dormi pe o față de pernă murdară ai toate șansele să faci mai mult coșuri sau puncte negrem=, din cauza bacteiilor care se adună pe aceasta. Recomandarea medicilor dermatologi este să întorci perna de pe o parte pe alta și să o schimbi o dată la două, trei zile. La fel trebuie să procedezi și cu prosopul de față.

Înceracă să eviți aceste obiceiuri și vei vedea că fața ta are de câștigat. Și mai e un lucru asupra căruia toți medicii dermatologi sunt de acord: nu pune, sub nicio formă, mâna pe față și, cu atât mai puțin, nu încerca să storci coșurile. 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns