Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 motive pentru care implanturile dentare sunt soluția ideală pentru înlocuirea dinților!

5 motive pentru care implanturile dentare sunt soluția ideală pentru înlocuirea dinților!

În prezent, implanturile dentare sunt cea mai performantă și eficientă soluție de înlocuire a dinților, indiferent de motivul pierderii acestora. Un astfel de tratament are în alcătuire 3 elemente: un șurub foarte mic realizat din titan (implantul propriu-zis), o piesă de legătură (bontul protetic) și o coroană dentară din ceramică ce imită perfect aspectul natural al dinților tăi. Coroana este singurul element vizibil al tratamentului, astfel încât rădăcina artificială din titan este poziționată sub nivelul gingiei, în spațiul lăsat liber în os de rădăcina dintelui natural pierdut.

Două, patru sau mai multe implanturi dentare pot fi introduse în osul maxilar sau mandibular pentru a susține mai multe coroane, precum este cazul sistemului Fast and Fixed care poate înlocui dantura întregii arcade. Astfel, fie că îți lipsește un singur dinte, mai mulți sau trebuie să înlocuiești chiar întreaga dantură, implanturile dentare sunt recomandarea medicilor și pacienților din întreaga lume. Cu ajutorul specialiștilor de la Dental Excellence, în rândurile următoare vei descoperi cele mai puternice 5 motive pentru care aceste tratamente de ultimă generație sunt atât de apreciate la nivel mondial.

Tratamente sigure pentru ceilalți dinți

În primul rând, implanturile dentare nu vor afecta sănătatea altor dinți în niciun stadiu al tratamentului, în timp ce alte metode de înlocuire a dinților nu prezintă acest beneficiu. Punțile dentare, de exemplu, folosesc dinții naturali învecinați pentru a câștiga susținerea necesară, însă aceștia vor fi devitalizați (scoaterea nervului), afectându-i iremediabil.

Durabilitate

După inserare, implanturile dentare vor fuziona cu osul (osteointegrare), devenind chiar parte din organismul tău, motiv pentru care această soluție de înlocuire a dinților este permanentă. Celelalte metode realizate în același scop (punți dentare, proteze mobile etc.) necesită întreținere specială și trebuie refăcute după o anumită perioadă, însă implanturile dentare îngrijite corespunzător vor rezista o viață întreagă. Din această perspectivă, aceasta este una dintre cele mai bune investiții în sănătatea ta pe care le poți face.

Copie fidelă a dinților naturali

Stabilitatea dinților tăi naturali este dată de rădăcinile puternice care îi mențin atașați de maxilar sau mandibulă. Același sistem este folosit și în cazul implanturilor dentare. Rădăcina artificială din titan se ancorează puternic în os mulțumită materialului din care este realizată (titan) ce are o capacitate incredibilă de a fuziona cu țesutul osos viu. În urma inserării șurubului, acesta se va integra perfect în mandibulă sau maxilar într-o perioadă de câteva luni. După această perioadă, dinții artificiali sunt resimțiți exact ca cei naturali, iar aspectul este absolut identic. Astfel, implanturile dentare de calitate îți vor permite să mănânci, vorbești și zâmbești cu încredere totală.

Prevenirea pierderii țesutului osos

Probabil că nu știai acest detaliu, însă odată cu pierderea dinților survine și pierderea țesutului osos. Țesutul osos este viu, așa încât are nevoie de stimulare permanentă pentru a se putea regenera și pentru a rămâne sănătos. Din momentul în care se desprinde dintele, osul începe să se resoarbă, schimbându-ți fizionomia și mărind riscul fracturilor la nivelul mandibulei. Implanturile dentare pot opri acest proces prin fuzionarea cu osul și stabilizarea acestuia. Niciun alt tratament de înlocuire a dinților nu mai poate oferi acest beneficiu.

Îngrijire facilă

Îngrijirea implanturilor dentare nu diferă de cea pe care o necesită dinții naturali, astfel încât nu va trebui decât să te speli corect pe dinți și să folosești cu regularitate ața dentară. Nu vei fi nevoit niciodată să aplici adeziv sau creme speciale ori să lași dinții artificiali în paharul cu apă de pe noptieră peste noapte. În plus, implanturile dentare nu vor avea nevoie de plombe sau alte proceduri stomatologice, însă dinții ce susțin punțile se vor degrada rapid și vor necesita periodic lucrări.

Cu toate că implanturile dentare nu se vor degrada, acestea pot fi compromise de afecțiuni ale țesutului gingival. Așadar, o igienă orală corespunzătoare și vizite regulate la cabinetul stomatologic sunt recomandate pentru a preveni bolile gingivale și a asigura durabilitatea implantului pe tot parcursul vieții.

Citeste si:

Sursa: iAgency.ro

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns