Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 5 sfaturi care te intineresc

5 sfaturi care te intineresc

Varsta biologica este diferita de varsta din buletin. Unele obiceiuri pot adauga ani varstei tale, dupa cum altele te pot intineri. Afla cele 5 sfaturi care te intineresc si profita de ele.Toate trebuie respectate, dar daca din cand in cand treci peste unul din aceste sfaturi care te intineresc, respecta-le cu ambitie pe celelalte!

Pastreaza-ti greutatea. Asta te ajuta sa-ti tii sub control nivelul colesterolului si al zaharului din sange si reduce riscul afectiunilor cardiovasculare. Daca iti pastrezi greutatea normala, varsta biologica se imbunatateste cu pana la 19 ani.

Mananca fructe uleioase si fructe uscate. Sunt gustoase, contin fibre si te ajuta sa-ti mentii sanatoase inima si mintea. In plus consumate rational, sunt un aliat in mentinerea siluetei. Consumul regulat iti imbunatateste varsta biologica cu 6,5 ani.

Consuma alimente neprocesate. E o cale usoara de a-ti acoperi necesarul de minerale si vitamine si te ajuta sa ramai la greutatea ideala, tinand departe bolile cardiovasculare. In plus, iti imbunatatesc varsta reala cu pana la 2,5 ani. Efectele de intinerire sunt garantate.

Fa in fiecare zi 30 de minute de miscare. Omul are nevoie de miscare pentru ca functiile sale biologice sa fie la parametrii normali. Un om care face miscare in fiecare zi, cel putin 30 de minute, are o varsta biologica cu circa 12 ani mai mica decat cel care nu face miscare.

Ingrijeste-ti dintii.
Un om cu dantura sanatoasa are cu circa 6 ani mai putin decat o persoana care are dintii bolnavi. O dantura sanatoasa inseamna o imunitate buna si un sistem cardiovascular sanatos si este secretul care te intineresete.

Respecta in masura in care este posibil toate aceste 5 sfaturi care te intineresc. Aplica-le constant si vei profita din plin de beneficiile lor. Vei intinerii!

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus