Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 7 alimente pe care sa nu le mananci

7 alimente pe care sa nu le mananci

Iata o lista cu 7 alimente pe care sa nu le mananci niciodata. Consumate frecvent aceste alimente aduc grave prejudicii sanatatii.

Suntem asaltati de informatii legate de nutritia sanatoasa. Cu atatea indicatii si sfaturi despre nutritie, este dificil sa alegi ceea ce este cu adevarat bun si sa elimini din dieta acele alimente  daunatoare, pe care cel mai bine este sa nu le mananci niciodata.

Paine alba si faina rafinata

Prin definitie, painea alba si fainuri rafinate sunt toxice pentru sanatatea ta pentru ca toate mineralele, vitaminele, fibrele si alte elemente nutritive importante sunt eliminate in procesul de rafinare. Organismul nu stie cum sa digere produsele facute din faina alba si nici sa le asimileze corespunzator.

In plus in cursul procesului de rafinare se folosesc substante chimice cum sunt clorul si bromura, doua substante chimice otravitoare care sunt responsabile de aparitia afectiunilor tiroidei si ale altor organe ale tubului digestiv.

Semipreparatele congelate

Acestea sunt unele din alimentele pe care sa nu le mananci niciodata. Nici daca mori de foame!  Semipreparatele congelate sunt alimentele pe care le poti manca imediat  ce au fost coapte sau prajite. In categorie nu intra fructele sau legumele congelate. Cele mai multe dintre preparatele congelate – pizza, burgeri, si altele din aceasta categorie sunt super incarcate cu sare, conservanti, uleiuri hidrogenate si alte ingrediente artificiale.

Aceste alimente sunt ultra procesate, ceea ce face ca, din punct de vedere nutritiv sa fie goale de continut. Mancarea gata preparata, congelata este extrem de daunatoare sanatatii.

Orezul alb

Ca si painea alba, din orezul alb au fost eliminati toti nutrientii. Orezul alb este un aliment diferit in proportie de 90% de ceea ce inseamna orezul integral, este responsabil pentru aparitia unor grave carente nutritionale in conditiile in care este consumat frecvent.

Putini stiu, dar orezul alb este asimilat rapid si transformat in depozite adipoase, spre deosebire de orezul brun care se asimileaza lent si este transformat aproape integral in energie.

Preparatele din carne procesata

Contin cantitati uriase de nitrati si nitriti. Salamurile, sunca, carnatii din comert contin nitrit de sodiu si alti conservanti chimici care sunt factori delansatori ai bolilor de inima si ficat, si produc cancer.

Ideal este ca aceasta categorie de alimente sa fie complet eliminata din alimentatie. Daca vrei produse preparate din carne, le poti face in casa. Ruladele, friptura rece, chiftelutele facute in casa sunt infinit mai bune decat salamurile si alte preparate din aceasta categorie.

Afla pe pagina urmatoare celelalte alimente pe care nu trebuie sa le mananci niciodata.

 

 Continuam lista cu 7 alimente pe care sa nu le mananci niciodata.

Margarina

Este daunatoare nu doar margarina intinsa pe paine, ci si cea care se ascunde prin tot felul de produse si alimente procesate. Margarina este plina de grasimi trans-hidrogenate ceea ce este total daunator pentru sanatatea ta.

Contrar credintei populare, untul si grasimile animale sunt infinit mai bune, consumate in cantitati moderate, decat margarina.

Soia

Laptele de soia si soia folosita ca baza pentru inlocuitorii de carne. Se poate spune ca aceasta este una dintre cele mai mari minciuni ale timpului modern. Pe langa faptul ca aproape toate ingredientele sunt neecologice, soia este de cele mai multe ori modificata genetic, iar aditivii adaugati sunt substante chimice toxice cunoscut sub numele de hexan, care a fost legat de malformatii congenitale si cancer.

Soia, daca nu a fost fermentata inainte, este bogata in substante similare estrogenului uman, care pot da peste cap sistemul endocrin si favoriza aparitia unor tipuri de cancer.

Produsele dietetice

Multe din asa numitele produse dietetice contin indulcitori artificiali, cum ar fi aspartam si sucraloza, ambele fiind legate de cresterea riscului afectiunilor neurologice, unele probleme gastro-intestinale, precum si tulburarile endocrine.

Multe produse dietetice contin agenti chimici, arome adaugate pentru a lua locul grasimilor si a altor componente naturale, care au fost eliminate pentru a reduce, in mod artificial, continutul de calorii.
 

 


Lasă un răspuns

Sus