Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > 7 beneficii ale laptelui de soia

7 beneficii ale laptelui de soia

Laptele de soia este o bautută bună şi sănătoasă şi o alternativă pentru cei care nu pot consuma laptele de vacă sau de capră. În plus nu conţine colesterol!

Laptele de soia nu este lapte, în sensul strict al cuvântului, aşa cum este laptele de vacă sau de capră. Laptele de soia este un lichid vegetal care se obţine după ce boabele soia sunt înmuiate, macinate şi stoarse. Laptele de soia este bogat în nutrienţi şi ideal de băut de oricine pentru că are proteine, glucide şi grăsimi sănătoase, astfel că poate substitui laptele de vacă.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale laptelui de soia

Este vegetal

Provine din boabele de soia şi este produs fără implicarea altor produse. El este perfect pentru vegetarieni sau raw vegani.

Este bun pentru cei cu intoleranţă la lactoză

Cei care nu pot consuma laptele normal, din pricina unei intoleranţe sau alergii, au ca alternativă acest tip de lapte. Este uşor de digerat.

Nu are colesterol rău

Laptele de soia nu conţine colesterol rău, ci dimpotrivă el ajută la scăderea colesterolului din organism datorită fitosterolilor pe care îi conţine. Ideal în diete sau alte afecţiuni.

Sursă de fibre

Laptele de soia este bogat în fibre, spre deosebire de cel normal. Fibrele sunt importante în procesul de digestie sau în anumite diete.

Bogat în nutrienţi

Laptele de soia este bogat în nutrienţi. El conţine izoflavoni ce ajută la prevenirea problemelor de inimă, anumitor tipuri de cancer şi osteoporoză. Soia este o bună sursă de vitamina C, B şi E, mangan, cupru, magneziu. El are un sfert din cantitatea de calciu conţinută în laptele de vacă.

Luptă împotriva cancerului

Laptele de soia, precum şi alte produse din soia, conţin fitonutrienţi şi izoflavoni ce luptă împotriva diferitor tipuri de cancer, dar şi reduce riscul apariţiei diabetului.

Previne depozitarea grăsimilor

Laptele de soia este bogat în lecitină, ideală în funcţionarea creierului. Aceasta are proprietăţi antioxidante şi previne arderea grăsimilor.

Citeste si: Laptele, aliment 100% sanatos?

 

Comments

comments

Leave a Reply