Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 7 legume care se digera greu

7 legume care se digera greu

Pentru a fi digerate, fructele si legumele au nevoie, in general, doar de 30 de minute. Dar unele vegetale ingreuneaza activitatea stomacului si prelungesc acest timp la cateva ore.

Ceapa, usturoiul si prazulhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/ceapa.png

Ceapa, usturoiul si prazul sunt legume care sustin buna functionare a sistemului imunitar si cardiac. Insa ele contin fibre alimentare pe care stomacul le digera lent. De aceea, o parte dintre persoanele care consuma aceste vegetale pot avea senzatii de balonare si gaze intestinale, insotite sau nu de dureri abdominale.

Fasoleahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/varza.png

Este o sursa bogata de proteine si de fier, fiind de mare ajutor in tratarea anemiei. Pentru a fi digerate, boabele de fasole trebuie sa fie mai intai descompuse de catre anumite enzime prezente in stomac. Inconvenientul este ca, atunci cand mancam fasole doar sporadic, nu avem estule astfel de enzime. De aceea apare disconfortul abdominal.

Broccoli, varza si conopidahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/fasole.png

Aceste trei legume contin substante care previn aparitia cancerului pulmonar, dar si un anumit tip de glucoza care le face foarte greu de digerat.

Cum poti consuma fara probleme aceste legume?

  • Adauga fasolea treptat si repetat in alimentatia ta, astfel incat sa le oferi posibilitatea enzimelor sa se formeze in stomac.
  • Preparate termic, aceste legume sunt mai usor de digerat.
  • Nu manca aceste vegetale daca esti stresata, deoarece stresul ingreuneaza si mai tare activitatea stomacului si digestia este mult incetinita.

 


Lasă un răspuns

Sus