Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > 8 din 10 femei prefera sa-si faca operatii estetice decat sa mearga la fitness

8 din 10 femei prefera sa-si faca operatii estetice decat sa mearga la fitness

Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice de marire a sanilor, modificarea formei nasului, eliminarea ridurilor sau abdominoplastia devenind un capriciu al vremii in care traim. Chirurgia estetica este supusa influentelor externe la fel ca si localurile pe care le frecventam, muzica pe care o ascultam sau hainele pentru care optam.

In prezent, in cartea de vizita a unei persoane sunt incluse si interventiile estetice bifate in scopul obtinerii aspectului mult dorit. Daca in trecut femeile erau marile amatoare de infrumusetare cu bisturiul, acum nici barbatii nu dau inapoi cand e vorba de obtinerea unui abdomen plat fara efort fizic sau a unor picioare mai drepte, cu ajutorul implantului de gambe.

30% dintre barbati – „clienti” ai chirurgiei estetice

Potrivit The Telegraph, 8 din 10 femei prefera sa slabeasca prin intermediul chirurgiei estetice, in loc sa apeleze la regim sau la exercitii fizice. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de catre Societatea Americana a Chirurgilor Esteticieni, 26% dintre femei nu au facut niciodata execitii fizice si prefera operatiile in detrimentul unui program regulat de mers la sala. Datele nu exclud nici barbatii, astfel ca 30% dintre ei prefera sa obtina abdomenul mult dorit prin abdominoplastie sau liposuctie.

Marirea de sani – in topul interventiilor estetice

„Potrivit datelor statistice, atat a celor primite din strainatate, cat si a celor rezultate din experienta la cabinet, primele cinci cele mai cautate interventii estetice pe anul 2009 au fost marirea de sani, blefaroplastia, rinoplastia, abdominoplastia si liposuctia”, a declarat dr. Calin Dobos, chirurg estetician, competenta in laser chirurgical.

In zilele noastre, barbatii au inceput sa puna la fel de mult accent pe aspectul fizic. Astfel, zona pectorala poate fi dezvoltata prin activitate fizica intensa la o sala de sport, doar ca in lipsa timpului si a unei motivatii sau ambitii suficiente multi barbati recurg la varianta simpla sau „muschii deja lucrati”. Pe langa zona pectorala, barbatii sunt amatori si de interventii chirurgicale de imbunatatire a activitatii sexuale (ingrosarea sau alungirea penisului).

Abdominoplastia, tratament anti-vergeturi

In ceea ce priveste femeile, abdominoplastia este „regina” interventiilor estetice. Pentru a evita eventualele confuzii trebuie sa facem diferenta intre lipoaspiratie, care actioneaza numai la nivelul depozitelor de grasime, si abdominoplastie, cu ajutorul careia se indeparteaza atat excesul de piele, cat si tesutul adipos din zona abdomenului.

„Abdominoplastia are duble beneficii. Nu numai ca ajuta la sculptarea unui abdomen de invidiat, dar actioneaza si asupra vergeturilor, indepartandu-le impreuna cu excesul de piele. Acesta este practic singurul tratament definitiv de indepartare a vergeturilor”, explica dr. Calin Dobos.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus