Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 9 avantaje majore ale strugurilor roşii

9 avantaje majore ale strugurilor roşii

 

Strugurii roşii nu sunt cunoscuţi doar pentru că dau naştere celor mai selecte vinuri din lume, ci şi pentru capacităţile lor de vindecare şi prevenire a bolilor. Asta datorită concentraţiei mari de flavonoizi (precum resrveratrol şi cuercitină), care sunt responsabili şi de culoarea roşie a acestor fructe. Dacă bei un pahar de vin roşu sau consumi struguri roşii frecvent vei beneficia de calităţile acestora (ajută pielea, părul şi organismul în general).

Strugurii roşii – beneficiile asupra sănătăţii 

1. O bună sănătate mentală 

Flavonoizii prezenţi în strugurii roşii pot ajuta în cazul migrenelor şi protejează împotriva demenţei şi Alzheimer-ului. Ajută de asemenea şi în încetinirea progresului bolilor neurodegenerative şi la menţinerea unui creier sănătos.

2. Previn bolile cardiovasculare 

Strugurii roşii conţin saponin, o substanţă care se combină cu colesterolul şi îl împiedică să fie absorbit de sânge, astfel micşorând riscul de colesterol ridicat, tensiune arterială, cheaguri de sânge şi prevenind bolile de inimă.

3. Previn cancerul 

Aceiaşi flavonoizi au demostrat capacităţi anti-cancer şi sunt utili pentru o prevenţie 100% naturală a cancerului.

4. Ajută în curele de slăbire 

Reservatrolul din strugurii roşii scade capacitatea celulelor din corp de a stoca grăsime. De asemenea, ajută la dezintegrarea celulelor grase, astfel ajutând în procesul de slăbire.

5. Protejează împortiva infecţiilor, alergiilor şi inflamatiilor 

Reservatrolul şi cuercitina au proprietăţi anti-inflamatorii şi antihistaminice şi ajută astfel la prevenirea infecţiilor patogene, a alergiilor şi a inflamaţiilor. Proprietăţile antivirale şi antibacteriene sunt folositoare împotriva bolilor precum herpesul şi poliomelita. De asemenea, ajută în cazul astmului prin creşterea nivelului de umiditate din plămâni.

6. Împiedică indigestia şi constipaţia 

Aceste fructe au un uşor efect laxativ şi ajută în tratarea constipaţiei, indigestiei, iritatiilor stomacului şi în prevenirea dispepsiei.

7. Menţin o vedere sănătoasă 

Consumul de struguri roşii ajută la menţinerea unei vederi bune odată cu vârsta.

8. Asigură o piele sănătoasă şi strălucitoare 

Fiind bogaţi în antioxidanţi, strugurii fac minuni pentru pielea ta. Au proprietăţi anti-îmbătrânire şi ajută la reducerea ridurilor, creşterea elasticităţii pielii, circulaţia bună a sângelui, având că efect final o piele sănătoasă, strălucitoare şi cu aspect tânăr. Extractul de struguri poate fi folosit ca protecţie solară 100% naturală şi protejează împotriva ultravioletelor (tot datorită abundenţei antioxidanţilor).

9. Păr mai lung şi mai sănătos 

Problemele legate de păr cu care ne confruntăm în zilele noastre pot fi rezolvate prin consumul de struguri roşii. Aceste fructe ne ajută să luptăm împotriva mătreţii, a căderii părului, a firelor despicate şi a albirii premature. Consumate în stare naturală sau folosite sub formă de ulei sau suplimente, ajută la întărirea părului, îl fac mai moale şi îl ajută să crească, reduc exfolierea, mâncărimea scalpului (deci în concluzie reduc mătreaţa) şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în scalp. De aici şi reputaţia lor de fructe care te ajută să ai un par sănătos şi frumos.

Tu mănânci cu plăcere struguri roşii? Nu uita să îi incluzi dieta ta, vei vedea cu ochii tăi rezultatele.

Dacă ai completări lasă-ne un comentariu mai jos.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns