Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Abdominoplastia: avantajele si neplacerile subtierii taliei cu bisturiul

Abdominoplastia: avantajele si neplacerile subtierii taliei cu bisturiul

Datorita avantajelor pe care le are, abdominoplastia este una dintre interventiile estetice menite a imbunatati calitatea vietii unei persoane, insa nu sunt de neglijat nici riscurile si neplacerile pe care le implica aceasta indepartare chirurgicala a grasimii din zona taliei.

Avantajele abdominoplastiei

1. Diminueaza durerile lombare: fiecare kilogram adaugat in zona abdomenului tractioneaza triplu asupra coloanei vertebrale, iar acest exces de grasime agraveaza durerile de spate aparute la femeile aflate in perioada menopauzei si ale celor care se confrunta cu osteoporoza. Aşadar, indepartarea grasimii din zona abdomenului are un efect benefic la nivelul coloanei vertebrale, reducand simtitor durerile lombare.
2. Confera libertate de miscare: s-a constatat o imbunatarile a calitatii vietii celor care au optat pentru subtierea taliei cu ajutorul bisturiului pentru ca stratul adipos in cantitate mare din zona abdomenului implica greutate in miscare si in efectuarea treburilor zilnice.

3. Duce la pierdea in greutate: odata cu indepartarea chirurgicala a bagajului adipos si a pielii in exces sunt resimtite, la cântar, si cateva kilograme in minus
4. Reduce frustrarile: dincolo de o imbunatarile a starii fizice de sanatate, indepartarea grasimii din zona abdomenului are efecte benefice si pentru psihicul celui afectat, frustrarile fiind chiar mai greu de suportat decat aspectul inestetic al unei talii care nu poate fi trasa prin inel. Pacientul se poate misca mult mai usor, poate participa la activitati sportive pe care inainte le evita, arata mai bine, poate imbraca haine mulate, evident arata mult mai bine, situatie care ii creste stima de sine. Drept urmare, abdominoplastia poate duce la o intensificare a relatiilor sociale si la o imbunatatire a relatiei de cuplu.

Riscurile si neplacerile abdominoplastiei

1. Necesita anestezie generala: abdominoplastia este o interventie chirurgicala extrem de laborioasa care necesita anestezie generala. Operatia dureaza in jur de o ora pentru ca se indeparteaza tegumentul impreuna cu un strat de tesut adipos de 10 – 20 cm grosime.
2. Pacientul poate resimti dureresi disconfort in momentul scaderii presiunii atmosferice.
3. Cicatricea ramasa in urma interventiei chirurgicale este de mari dimensiuni
4. Recuperarea postoperatorie este prelungita: activitatea fizica, in urma unei abdominoplastii poate fi reluata peste o luna de la operatie, cel mai devreme.

5. Pacientul trebuie sa poarte un tub de dren pentru aproximativ o saptamana, creea ce ii prelungeste perioada de spitalizare.
6. Tulburari metabolice dupa operatie: „Un fenomen mai nou studiat este cel al legaturii intre abdominoplastie si incarcarea grasa a ficatului. Dupa operatie, exista tendinta de a adauga in continuare un aport alimentar excesiv, care nu se mai depune pe abdomen, ci are tendinta de a se depozita in ficat, crescand astfel riscul de ciroza. De aceea, noi ii sfatuim pe cei pe care ii operam sa consulte un nutritionist, sa-si revada stilul de viata, sa reduca aportul de grasimi si sa faca miscare”, avertizeaza conf. dr. Ion Daniel, seful sectiei Chirurgie III, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Citeste si ce trebuie sa mananci pentru un abdomen plat

 

Comments

comments

Lasă un răspuns