Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Aceasta moda care ne doare

Aceasta moda care ne doare

Esti o femeie moderna, dinamica si atenta cu propriul trup? Daca pentru intretinerea corpului nu obisnuiesti sa mergi la sala, unde sa te desfasori sub privirile vigilente ale an­trenorului si preferi sa practici joggingul, ai grija sa porti incaltaminte special conceputa pentru acest sport si sa nu exagerezi nici cu durata, nici cu intensitatea efortului. La fiecare saritura si pas de alergare, articulatiile genunchilor suporta niste forte deosebit de mari, care socheaza atat cartilajele, cat si ligamentele ce intra in structura lor. Este adevarat ca natura a prevazut o activitate de-o viata pentru fiecare particica a corpului tau.

Articol preluat din revista FEMEIA. Text: Crista Darie.

Dar, asa cum suspensiile si bucsele masinilor, oricat ar fi ele de bune, cedeaza destul de repede dupa ce sunt trecute prin hartoapele drumurilor romanesti, tot astfel articu­latiile tale se uzeaza daca sunt suprasolicitate in mod frecvent.

Primul pacat: pantoful stiletto
Daca obisnuiesti sa mergi cocotata pe tocuri, nu te mira de dure­rile de sale si de monturile de la picioare, nici de disconfortul care iti sacaie talpile si gambele atunci cand pasesti desculta. Articulatiile dintre falange si metatarsiene (oasele care sustin bolta plantara) se inflameaza si, cu timpul, incep sa se deterioreze la nivelul cartilajelor. De aceea apar atat durerea, cat si deformarea osoasa de la acest nivel. In plus, intreaga coloana vertebrala isi modifica anumite curburi, pentru ca tu sa-ti poti tine echilibrul pe „catalige”. Drept urmare, discurile intervertebrale se preseaza asimetric, apar herniile de disc si durerile de spate. Cu timpul, deformarea coloanei afecteaza si nervii – cel mai frecvent se ajunge la crize de lumbago sau lombo-sciatica.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus