Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Adevarul despre supa de varza

Adevarul despre supa de varza

Supei de varza i s-a dus buhul ca arde cu harnicie grasimile, in timp ce contribuie cu extrem de putine calorii la fluxul energetic al organismului. Toate-s bune si frumoase pana ce se ajunge la abuzuri: femeile dornice sa piarda-n greutate mult si repede depasesc perioada recomandata pentru aceasta dieta (sapte zile) si-si priveaza corpul de nutrienti esentiali.

Astfel, ajungi sa te intrebi: de ce slabesc aceste femei? Pentru ca mananca aceasta supa sau fiindca au renuntat la orice alta mancare? Pe scurt, iata argumentele pro si contra acestui aliment-vedeta:

Pro

  • In sapte zile, slabesti 4-5 kilograme.
  • Este usor de facut, ieftina si gustoasa.
  • Asigura cantitatea zilnica de fibre necesare organismului.
  • Regleaza tranzitul intestinal.

Citeste si: Alimentul potrivit la momentul potrivit!

Contra

  • Induce o senzatie de slabiciune.
  • Priveaza organismul de grasimi bune si proteine.
  • Este plictisitor sa mananci zile-n sir acelasi fel de mancare.
  • Uneori, poate produce crampe abdominale, diaree, gaze.
  • Dupa finalizarea dietei, se poate instala efectul yo-yo: pui la loc mai multe kilograme decat ai dat jos.

Meniu echilibrat pe 7 zile

  • Ziua 1: fructe (nu banane); de preferat, pepene galben sau rosu
  • Ziua 2: salata verde, un cartof fiert, cu ulei
  • Ziua 3: ce ai voie in zilele 1 si 2, mai putin cartoful
  • Ziua 4: 3 banane, 2-3 cani cu lapte degresat
  • Ziua 5: 300-500 g carne de vita, pui sau curcan fara piele si grasime, 3 rosii
  • Ziua 6: carne de vita (curcan) cat doresti, vegetale cu frunze verzi (nu cartofi!)
  • Ziua 7: orez, mazare, suc de fructe neindulcit, legume

Citeste si: Dieta ieftina si rapida cu morcovi!

Reteta supa de varza

  • Toci o varza si o sarezi. Cureti, speli si maruntesti doua cepe, o jumatate de capatana de usturoi, doi morcovi, doua tije de telina.
  • In oala de supa, calesti cinci minute, in putin ulei de masline, ceapa si morcovii rasi, adaugi tija de telina si condimentezi cu piper.
  • Torni 2 l de apa si pui totul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi varza, apoi 1-2 foi de dafin, usturoiul pisat, o cescuta de otet de mere si un pic de sare.
  • Lasi doua ore la foc mic si mai pui apa daca scade prea mult. Cu o jumatate de ceas inainte de a lua supa de pe foc, adaugi pasta de tomate si patrunjel taiat marunt.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns