
Exista afectiuni banale cate te ingrasa. Si daca faci parte din categoria celor care au un stil de viata sanatos, dar cu toate acestea acumuleaza kilograme, ar trebui sa cauti o cauza de natura organica, pentru ca nu doar alimentatia nesanatoasa si excesul de calorii sunt responsabile pentru kilogramele in plus. Exista afectiuni banale care te ingrasa.
Este important de spus ca o greutate constanta este un indicator care arata stare buna de sanatate, iar variatiile, fie in plus, fie in minuns, indica o posibila afectiune.
Iata care sunt cele mai comune afectiuni care te ingrasa:
Depresia
Depresia este una dintre cele mai frecvente afectiuni care duc la cresterea in greutate. Medicatia antidepresiva poate duce la acumularea de kilograme. In plus obiceiurile alimentare nesanatoase sunt un mod de refulare in cursul episoadelor depresive.
Pofta de dulce, pofta intensa de sarat pot indica un psihic afectat. Solutia sta in mai multa miscare, mai mult somn si, eventual, o vizita la medic.
Tranzit intestinal lent
Dificultatile tranzitului intestinal si constipatia reprezinta un alt motiv pentru acumularea de kilograme. In conditiile unui tranzit normal, circa 15% din caloriile ingerate sunt eliminate. Un intestin lenes face, insa, ca acestea sa fie asimilate. Solutia sta in cresterea consumuli de apa si de fibre din surse naturale.
Subnutritia
Deci pare ciudat, un organism subnutrit, care are carente de vitamine si minerale, poate lua in greutate. Mai ales carentele de vitamina D si magneziu sau un deficit de potasiu pot avea aceste efecte. O alimentatie nesanatoasa nu doar ca duce la carente nutritionale ci si la acumularea de kilograme. Din categoria alimentelor care duc la carente nutritionale se numara si painea, orezul si cartofii. Solutia sta in cresterea aportului de fructe si legume si reducerea alimentelor procesate, toate slabe din punct de vedere nutritiv.