Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Afla daca esti anemica

Afla daca esti anemica

Cum afli daca esti anemica? Hemoleucograma – o analiza a sanagelui, iti ofera un diagnostic precis. Pana la efectuarea analizelor, sunt cateva simptome care te anunta ca s-ar putea sa fii anemica. Inainte de orice trebuie spus ca lipsa de fier e principal cauza a anemiei.

Esti palida

Nu e suficienta paloarea fetei sa-ti pui singura diagnosticul de anemie, insa impreuna cu alte semne specifice (precum oboseala permanenta si nevoia de a dormi chiar daca ai bifat necesarul de somn recomandat), tenul palid e unul dintre semnele vizibile ale scaderii numarului de globule rosii (hematocritul). Lipsa de fier coroborata cu unele infectii care slabesc organismul sunt cauze ale anemiei.

Ai extremitatile reci

Cand numarul de eritrocite (globulele rosii) din sange este in scadere, circulatia sangvina este saracita de oxigen si, prin urmare, membrele nu mai primesc suficient, iar extremitatile sunt irigate deficitar. Si crampele musculare care se manifesta mai ales noaptea indica o anemie severa, care e insa usor de tratat prin fier impreuna cu vitamina C si acid folic (pentru o mai buna absorbtie a fierului).

Suferi de dureri de cap

Adesea, cefaleea e insotita de ameteli, cauzate de reducerea cantitatii de sange ce transporta oxigen catre sistemul nervos. De aici, consecinte precum scaderea puterii de concentrare, astenie, apatie, senzatia de epuizare, oboseala neuro-musculara, probleme de memorie, tulburari de vedere.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus