
Este normal să îţi fie foame când nu mănânci pentru o perioadă lungă de timp şi faci exerciţii fizice.
Sentimentul este unul de discomfort. Când îţi este foame nu poţi lucra, nu poţi învăţa, şi nu poţi face multe lucruri din cauza faptului că dorinţa de a mânca te obsedează. Dar se întâmplă să îţi fie foame, indiferent cât de mult şi de des mănânci. Foamea constantă te va face să mănânci în continuu, lucru care poate avea consecinţe grave.
Pentru a evita acest lucru trebuie să afli care este originea problemei , pentru a nu-ţi repeta greşelile în viitor.
Uită-te pe lista noastră de motive şi vei afla de ce îţi este mereu foame.
1. Sari peste micul dejun
Dacă ai tendinţa de a sari peste micul dejun, scapă de acest obicei. Micul dejun este cea mai importantă masa a zilei şi îţi este necesară. Încearcă să mănânci micul dejun în mod regulat, iar nivelul de zahăr din sânge va fi restabilit astfel încât nu vei mai pofti la mâncare pe parcursul zilei. Alimentele consumate la micul dejun trebuie să includă şi proteine pentru a putea combate foamea eficient. Fă o regulă din a mânca dimineaţa, şi vei reuşi să reduci din doza zilnică de hrană.
Citeste si: Ciupercile- super alimente
2. Eşti deshidratată
Există nişte momente în care propria ta minte îţi joacă feste. Asta înseamnă că nu ar trebui să mănânci de fiecare data când îţi este foame. Poate că organismal tău este deshidratat şi ai nevoie de apă. Senzaţia de foame este similară celei de sete, aşa că este greu să le deosebeşti. De exemplu, te vei simţi lipsită de energie şi vei avea o stare de somnolenţă. Recomand să bei un pahar de apă mai întâi, şi mai târtiu să vezi dacă îţi este foame sau nu. Această tactică îţi va fi de folos şi îţi poţi salva multe calorii.
3. Mănânci calorii inutile
Pentru a obţine o alimentaţie bună va trebui să alegi mâncărurile corecte, altfel îţi va fi foame chiar şi după o porţie mare de mâncare. Ar fi frumos să elimini caloriile inutile, având în vedere că sunt dăunătoare organismului tău. De ce să nu treci la alimente mai complete, care sunt pline de vitamine şi nutrienţi? În consecinţă, apetitul tău se va schimba şi nu vei mai muri de foame.
Citeste si: 3 trucuri ca sa bei mai multa apa
4. Nu dormi suficient
Somnul regulat este unul dintre lucrurile de bază pentru a te păstra sănătoasă, frumoasă şi energică. În plus, apetitul nostru este setat în funcţie de cât de mult dormim. Dacă nu dormi, organismul va fi extenuat şi va avea nevoie de energie în plus. Toate acesta vor rezulta printr-o foame constantă. Normal, mâncarea este o sursă de energie. Deci, de fiecare data când vei avea insomnii vei încerca să mănânci mai mult ca de obicei. Fără îndoială, un somn bun te va păstra în formă şi îţi va îmbunăţii sănătatea.
Citeste si: Solutii pentru un somn odihnitor
5. Nu mănânci îndeajuns de multe proteine şi grăsimi sănătoase
Foamea constantă îţi va genera un discomfort pe parcursul zilei, şi nu vei pierde şansa de a mânca câte-o gustarea de unde apuci. Soluţia poate fi una simplă- adaugă proteine şi grăsimi sănătoase dietei tale şi te vei simţi sătulă pentru câteva ore. După ce vei consuma aceşti nutrienţi nu vei mai pofti la mâncăruri, pentru că digestia lor durează mai mult timp.
Foamea constantă te va face să mănânci în continuu, lucru care poate avea consecinţe grave.
6. Eşti plictisită
Ar trebui să recunoaştem că adesea fugim către bucătărie în căutarea unor mâncăruri delicioase din frigider pentru că nu avem nimic de făcut. Pentru mulţi oameni, acesta este cel mai eficient mod de a scăpa de plictiseală dar, din păcate, asta duce la calorii nedorite. Dacă foame îţi este cauzată de plictiseală, ar trebui să rezişti tentaţiei de a mânca. De fapt, sunt multe lucruri pe care le poţi face pentru a te distra.
7. Te uiţi prea mult la televizor
Conform unui studiu făcut, oamenii care se uită la televizor mai mult de două ore pe zi , trăiesc cu un risc mai mare de obezitate. Ideea este că, atunci când te uiţi la televizor, ai tendinţa de a mânca mai multe gustări pline de calori şi de a bea mai mult băuturi pline de zahăr, ceea ce crează dependenţă şi sentimentul de foame constantă.
8. Lucrezi prea mult
Conform unui studiu publicat în ,, American Journal of Clinical Nutrition’’, munca excesivă îţi poate afecta apetitul. 230 de femei au luat partea la studiu- cele care munceau excesiv erau mai predispuse la consumul exagerat de mâncare, în comparaţie cu cele care prestau o muncă mai relaxată şi mai puţin stresantă.
Citeste si: 12 alimente care tin de foame
9. Consumi prea mult alcool
Alcoolul contribuie chiar mai mult decât televizorul la consumul exagerat de mâncare. Bând mult alcool vei ridica nivelul grelinei, un hormone care stimulează apetitul. Nu e de mirare că mănânci mai mult după ce bei un pahar de vin. Ăsta este cel mai neglijat aspect privind motivele pentru care îţi este mereu foame.
10. Există o altă cauză a problemei tale
În cazul în care nu-ţi poţi stăpâni foamea, este recomandat să îţi consulţi doctorul şi să afli care este motivul. De exemplu, senzaţia de foame să nu fie un semn al vreunei boli, precum diabetul. Când vei cunoaşte motivul, vei putea rezolva problema într-un mod mai eficient.
Indiferent de momentul în care ţi-ai dat seama că nu poţi combate foamea, trebuie să-ţi recalculezi întregul stil de viaţă şi să-l schimbi în mai bine. Foamea permanentă este un semn al faptului că faci anumite greşeli sau suferi de vreo boală.
Pentru a te proteja de efectele nedorite, nu lăsa problema pe mâine. Acţionează acum!
Ce metode de combatere ale foamei foloseşti?