Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Afla de ce iti este mereu foame (I)

Afla de ce iti este mereu foame (I)

Este normal să îţi fie foame când nu mănânci pentru o perioadă lungă de timp şi faci exerciţii fizice.

Sentimentul este unul de discomfort. Când îţi este foame nu poţi lucra, nu poţi învăţa, şi nu poţi face multe lucruri din cauza faptului că dorinţa de a mânca te obsedează. Dar se întâmplă să îţi fie foame, indiferent cât de mult şi de des mănânci. Foamea constantă te va face să mănânci în continuu, lucru care poate avea consecinţe grave.

Pentru a evita acest lucru trebuie să afli care este originea problemei , pentru a nu-ţi repeta greşelile în viitor.

Uită-te pe lista noastră de motive şi vei afla de ce îţi este mereu foame.

1. Sari peste micul dejun

Dacă ai tendinţa de a sari peste micul dejun, scapă de acest obicei. Micul dejun este cea mai importantă masa a zilei şi îţi este necesară. Încearcă să mănânci micul dejun în mod regulat, iar nivelul de zahăr din sânge va fi restabilit astfel încât nu vei mai pofti la mâncare pe parcursul zilei. Alimentele consumate la micul dejun trebuie să includă şi proteine pentru a putea combate foamea eficient. Fă o regulă din a mânca  dimineaţa, şi vei reuşi să reduci din doza zilnică de hrană.

Citeste si: Ciupercile- super alimente

2. Eşti deshidratată

Există nişte momente în care propria ta minte îţi joacă feste. Asta înseamnă că nu ar trebui să mănânci de fiecare data când îţi este foame. Poate că organismal tău este deshidratat şi ai nevoie de apă. Senzaţia de foame este similară celei de sete, aşa că este greu să le deosebeşti. De exemplu, te vei simţi lipsită de energie şi vei avea o stare de somnolenţă. Recomand să bei un pahar de apă mai întâi, şi mai târtiu să vezi dacă îţi este foame sau nu. Această tactică îţi va fi de folos şi îţi poţi salva multe calorii.

3. Mănânci calorii inutile

Pentru a obţine o alimentaţie bună va trebui să alegi mâncărurile corecte, altfel îţi va fi foame chiar şi după o porţie mare de mâncare. Ar fi frumos să elimini caloriile inutile, având în vedere că sunt dăunătoare organismului tău. De ce să nu treci la alimente mai complete, care sunt pline de vitamine şi nutrienţi? În consecinţă, apetitul tău se va schimba şi nu vei mai muri de foame.

Citeste si: 3 trucuri ca sa bei mai multa apa

4. Nu dormi suficient

Somnul regulat este unul dintre lucrurile de bază pentru a te păstra sănătoasă, frumoasă şi energică. În plus, apetitul nostru este setat în funcţie de cât de mult dormim. Dacă nu dormi, organismul va fi extenuat şi va avea nevoie de energie în plus. Toate acesta vor rezulta printr-o foame constantă. Normal, mâncarea este o sursă de energie. Deci, de fiecare data când vei avea insomnii vei încerca să mănânci mai mult ca de obicei. Fără îndoială, un somn bun te va păstra în formă şi îţi va îmbunăţii sănătatea.

Citeste si: Solutii pentru un somn odihnitor

5. Nu mănânci îndeajuns de multe proteine şi grăsimi sănătoase

Foamea constantă îţi va genera un discomfort pe parcursul zilei, şi nu vei pierde şansa de a mânca câte-o gustarea de unde apuci. Soluţia poate fi una simplă- adaugă proteine şi grăsimi sănătoase dietei tale şi te vei simţi sătulă pentru câteva ore. După ce vei consuma aceşti nutrienţi nu vei mai pofti la mâncăruri, pentru că digestia lor durează mai mult timp.

Pentru a te proteja de efectele nedorite, nu lăsa problema pe mâine. Acţionează acum!

Citeste si: Afla de ce iti este mereu foame (II)

Ce metode de combatere ale foamei foloseşti? 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus