Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Dieta si fitness > Afla de ce iti este mereu foame (II)

Afla de ce iti este mereu foame (II)

Foamea constantă te va face să mănânci în continuu, lucru care poate avea consecinţe grave. 

Pentru a evita acest lucru trebuie să afli care este originea problemei , pentru a nu-ţi repeta greşelile în viitor. 

Uită-te pe lista noastră de motive şi vei afla de ce îţi este mereu foame.

1. Eşti plictisită

Ar trebui să recunoaştem că adesea fugim către bucătărie în căutarea unor mâncăruri delicioase din frigider pentru că nu avem nimic de făcut. Pentru mulţi oameni, acesta este cel mai eficient mod de a scăpa de plictiseală dar, din păcate, asta duce la calorii nedorite. Dacă foame îţi este cauzată de plictiseală, ar trebui să rezişti tentaţiei de a mânca. De fapt, sunt multe lucruri pe care le poţi face pentru a te distra. 

Citeste si: 5 motive sa renunti la zahar

2. Te uiţi prea mult la televizor

Conform unui studiu făcut, oamenii care se uită la televizor mai mult de două ore pe zi , trăiesc cu un risc mai mare de obezitate. Ideea este că, atunci când te uiţi la televizor, ai tendinţa de a mânca mai multe gustări pline de calori şi de a bea mai mult băuturi pline de zahăr, ceea ce crează dependenţă şi sentimentul de foame constantă.

3. Lucrezi prea mult

Conform unui studiu publicat în ,, American Journal of Clinical Nutrition’’, munca excesivă îţi poate afecta apetitul. 230 de femei au luat partea la studiu- cele care munceau  excesiv erau mai predispuse la consumul exagerat de mâncare, în comparaţie cu cele care prestau o muncă mai relaxată şi mai puţin stresantă.

Citeste si: 12 alimente care tin de foame

4. Consumi prea mult alcool

Alcoolul contribuie chiar mai mult decât televizorul la consumul exagerat de mâncare. Bând mult alcool vei ridica nivelul grelinei, un hormone care stimulează apetitul. Nu e de mirare că mănânci mai mult după ce bei un pahar de vin. Ăsta este cel mai neglijat aspect privind motivele pentru care îţi este mereu foame.

5. Există o altă cauză a problemei tale

În cazul în care nu-ţi poţi stăpâni foamea, este recomandat să îţi consulţi doctorul şi să afli care este motivul. De exemplu, senzaţia de foame  să nu fie un semn al vreunei boli, precum diabetul. Când vei cunoaşte motivul, vei putea rezolva problema într-un mod mai eficient.

Indiferent de momentul în care ţi-ai dat seama că nu poţi combate foamea, trebuie să-ţi recalculezi întregul stil de viaţă şi să-l schimbi în mai bine. Foamea permanentă este un semn al faptului că faci anumite greşeli sau suferi de vreo boală. 

Pentru a te proteja de efectele nedorite, nu lăsa problema pe mâine. Acţionează acum! 

Citeste si: Afla de ce iti este mereu foame (I)

Ce metode de combatere ale foamei foloseşti? 

Comments

comments

Leave a Reply