Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alege desertul cu mai putine calorii

Alege desertul cu mai putine calorii

Invata sa alegi desertul cu cele mai putine calorii si astfel incat sa nu te privezi de bucuria de a manca ceva dulce, dar fara angoase calorice si batai de cap ulterioare.

Profiterol contra inghetatata cu fructe

  • 213 calorii contra 112 calorii

–> 100 g de profiterol contin: 2,9 g de proteine, 10,4 g de lipide si 22,9 g de glucide.

–> 100 g de inghetata de fructe contin: 3 g proteine, 8,6 g de lipide si 15 g de glucide.

De ce aceasta diferenta? Din cauza topingului de caramel, ciocolata si a galustelor cu crema de vanilie, profiterolul este mult mai caloric si mai plin de grasimi, pe cand fructele nu au mare valoare calorica si nici grasimi.

Gaufre contra clatite cu dulceata

  • 317 calorii contra 120 calorii

–> 100 g de gaufre contin: 6 g de proteine, 14 g de lipide si 42 g de glucide.

–> 100 g de clatite cu dulceata contin: 5 g de proteine, 4 g de lipide si 18 g de glucide.

De ce aceasta diferenta? Clatitele au un aluat echilibrat, cu foarte putine grasimi sau deloc, pe cand aluatul gaufrelor este imbibat cu grasimi saturate, fiind foarte calorice chiar si fara toping de ciocolata sau frisca, cand valoarea energetica a acestora creste cu cateva zeci de kcal.

  • Atentie: ciocolata in clatite creste cu mult numarul caloriilor!

Chec cu fructe confiate contra prajitura cu visine

  • 412 calorii contra 270 calorii

–> 100 g de chec contin: 6 g de proteine, 14 g de lipide si 42 g de glucide.

–> 100 g de prajitura cu visine contin: 5 g de proteine, 5 g de lipide si 48 g de glucide.

De ce aceasta diferenta? Compozitia de baza este destul de asemanatoare, insa prajitura cu visine are fructe proaspete sau din compot, cu putin zahar, pe cand checul contine fructe confiate pline de de zahar. In plus, compozitia checului cere mai multa grasime, unt, margarina sau ulei, ceea ce duce la cresterea valorii acizilor grasi saturati.

Crema de ciocolata contra crema de zahar ars

  • 445 calorii versus 119 calorii

–> 100 g de crema de ciocolata contin: 9 g de proteine, 27 de lipide si 41 de glucide.

–> 100 g de crema de zahar ars contin: 5 g de proteine, 2 g de lipide si 21 de glucide.

De ce aceasta diferenta? Desi par amandoua usoare, crema de ciocolata este grasa si bogata in glucide. Ouale, untul si ciocolata contin multi acizi grasi saturati si zaharuri rapide. In schimb, crema de zahar ars are la baza lapte, mai putin caloric.

Gogosi cu ciocolata contra gogosi simple

  • 299 calorii contra 210 calorii

–> 100 g de de gogosi cu ciocolata cotin: 4 g de proteine, 25 g de lipide si 26 g de glucide.

–> 100 g de gogosi simple contin: 4 g de proteine, 12 g de lipide si 14 g de glucide.

De ce aceasta diferenta? Desi gogoasa este aceeasi, galzura face diferenta. Zaharul pudra este bogat in glucide, insa cantitatea este neglijabila, pe cand glazura de ciocolata abunda in glucide si lipide. Insa acest tip de gogoasa poate fi consumata doar o data pe saptamana si numai dupa o masa lejera sau in locul unei gustari.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus