Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > 4 alimente care previn cancerul de san

4 alimente care previn cancerul de san

Există o legătură certă între alimentaţie şi unele dintre cele mai grele şi grave afecţiuni. Legătura dintre alimentaţie şi boli este făcută prin intermediul hormonilor care sunt foarte sensibili la anumiţi nutrienţi.

Unul dintre mineralele asimilate de organism din alimente, şi care influenţeaza substanţial hormonii feminini este seleniul. Seleniul are capacitatea de a regla activitatea hormonilor estrogeni, şi prin această de a combate, dacă aportul de seleniu este bun şi constant, apariţia cancerului de sân.   

Seleniul este eficient dacă provine din surse organice, iar necesarul zilnic este de 55 de micrograme. Cele mai mari cantităţi se găsesc în patru alimente: ton, carne de vacă, ciuperci şi brânză de vaci. Aşa se explică de ce aceste alimente sunt necesare femeilor şi sunt considerate utile în prevenirea cancerului la sân.

Carnea de ton este mereu o alegere sănătoasă. O porţie de ton asigură tot necesarul de seleniu pentru o zi. În plus carnea de ton este o sursă sănătoasă de vitamină B6 şi niacina sau vitamină B3, care are capacitatea de a ţine sub control nivelul colesterolului din sânge.

Carnea de vacă nu trebuie exclusă din alimentaţie. Consumată o data pe săptămâna aduce numai benficii. Este o sursă de fier, vitamine din grupul B la care se adaugă mult seleniu. 200 de grame de carne de vacă conţin 43 de micrograme de seleniu din surse organice, eficient pentru prevenirea cancerului la sân.

Ciupercile sunt un aliment preţios. Sunt una din sursele principale de proteine în dietă vegetariană, plus minerale esenţiale, printre care şi doze mari de seleniu organic. 150 de grame de ciuperci conţin 27 de grame de seleniu, adică jumătate din doză zinica necesară pentru a preveni apariţia cancerului de sân.

Brânză de vaci nu are voie să lipsească din dietă zilnică. Este sănătoasă, gustoasă, aduce un important aport de grăsimi sănătoase şi calciu. Se poate spune despre brânză de vaci că este un aliment dedicat femeilor, pentru că pe lângă toate acestea o porţie de brânză de vaci (circa două linguri), înseamnă şi 11 micrograme de seleniu, scrie Yahoo Shine.

Sănătatea trece prin farfurie, iar această lista cu alimente care previn cancerul la sân este o dovadă în plus.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Leave a Reply