Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cinci lucruri pe care nu le știai despre lime

Cinci lucruri pe care nu le știai despre lime

Rude cu lamaia si portocala fructele de lime sunt o combinatie aromata a acestora. Prea putin folosite, fructele de lime sunt foarte sanatoase si pline de beneficii. Afla cinci lucruri pe care nu le stiai despre lime si foloseste-le mai mult.

Cu toate că acest fruct seamana foarte mult cu lamaie este mult diferit de aceasta prin gust si aroma. In plus are un continut  de acid citric mai scăzut în comparație cu lămâia.

1. Fructul de lime are foarte putine calorii. Mult mai dulce decat lamaie, limele au foarte putine calorii si sunt ingredientul perfect pentru o dieta saraca in grasimi. Limele sunt o alegere excelenta in toate dietele si pot fi consumate ca atare, pe post de fructe.

2. Sutine digestia. Fructele de lime contin multa flavanina, o enzima naturala care stimuleaza secretia de bilă, acizi si sucuri digestive. Acest lucru ajuta la buna functionare a tubului digestil. consuma lime daca ai probleme cu tranzitul intestina. Un fruct la doua zile va regla si va rezolva aceasta problema. In plus fructul calmeaza stomacul iritat, combata greata si diareea.

lime

3. Este foarte bogat in vitamine. Limele sunt foarte bogate in vitamina C. Intr-un fruct sunt cel putin 50 mg de vitamina C, aduca 75% din doza zilnica recomandata. Limele sunt ideale pentru a fi consumate in perioada de sarcina, dar si de catre femeile care alapteaza.

Ce contine o lamaie?

4. Este bogat in minerale. Pe langa vitamine limele au multe minerale, toate in doze mai mult decat importante. Au un  continut ridicat de potasiu, un fruct avand 490 mg de potasiu. In plus contine doze importante de cupru, calciu, fier si fosfor.

Trei bauturi la fel de bune ca si apa cu lamaie

5. Leac natural. Fructul de lime stimuleaza sistemul imunitare, sustine tranzitul intestinal, curata ficatul si faca pielea sa straluceasca. Fructul are proprietăți antivirale sși antiseptice si stimuleaza functia hepatica si reduce problemele gastrointestinale.

Comments

comments

Lasă un răspuns