Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Ceaiul de Hibiscus scade tensiunea arteriala

Ceaiul de Hibiscus scade tensiunea arteriala

Floarea de Hibiscus este apreciata pentru frumusetea sa, dar este si un veritabil medicament cu puteri vindecatoare. Putin stiu, dar ceaiul de Hibiscus scade tensiunea arteriala.

O serie de studii recente au probat eficienta pe care o are ceaiul de Hibsiscus, mai ales pentru sanatatea inimii. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca tensiunea arteriala poate fi controlata cu ceai de Hibiscus datorita proprietatilor diuretice are plantei, prin eliminarea excesului de apa si a continutului mare de antocianii care blocheaza activitatea unor enzime care determina contractia vaselor de sange si prin acesta determina scaderea tensiuneii aretriale.

Ceaiul de Hibiscus are un efect identic cu cel al pastilelor care scade tensiunea arteriala, dar fara nici una din efectele secundare ale acestora.

Cum se prepara ceaiul de Hibiscus care scade tensiunea arteriala

La 300 mililitri de apa clocotita se adauga pentru infuzare trei lingurite de flori de hibiscus uscare sau 4-5 flori proaspete. Pune in ceaiul acesta un baton de scortisoara (se poate refolosi de mai multe ori), si infuzeaza totul 20 de minute. Adauga o lingurita de zahar brun si sucul de la o portocala. Zaharul poate fi inlocuit cu o lingurita de miere. Mierea si sucul se adauga cand ceaiul este facut si cand s-a racorit.

Ceaiul se bea dimineata, la micul dejun, cald sau rece. Tratamentul nu are contraindicatii dar este obligatoriu sa-ti consulti medicul inainte de a folosi aceasta terapie cu Hibiscus.

Ceaiul de Hibiscus nu este recomandat femeilor insarcinate, nu este recomandat copiilor si nici persoanelor care au un tratament cu medicamente pentru unele afectiuni cardiace. Poti bea d eplacere, ceai de Hibiscus dar numai ocazional, iar ca tratament doza recomandata este de o cana pe zi, in cure de 10-12 zile, cu pauze de o saptamana.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply