Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cinci alimente ideale pentru dieta

Cinci alimente ideale pentru dieta

Am identificat cinci alimente despre care se poate afirma că sunt bune oricând şi sunt ideale pentru dietă. Aceste alimente ideale sunt perfecte în perioada de post, în cursul dietelor, dar şi ca bază într-o dietă sănătoasă şi echilibrată.

Toate aceste alimente ideale pentru dietă sunt ieftine, se prepară repede şi sunt uşor de procurat.

Fasolea şi lintea sunt printre cele mai bogate surse vegetale de proteine. Avantajul este că sunt ideale în dietele pentru slăbit, pentru că au proteine, dar spre deosebire de carne nu conţin grăsimi. Prepară supe şi ciorbe din fasole şi linte, cu multe legume, fără să adaugi carne. Este un mod foarte santatos de a te sătura fără să acumulezi calorii.

Varză de Bruxelles are doar 55 de calorii într-o cană. Varză de Bruxelles poate fi coaptă, călită sau poate fi topping pe un blat simplu, stropită cu ulei şi mirodenii. Varză de Bruxelles este un aliat în combaterea cancerului şi te ajută să ai o memorie bună.

Un albuş de ou are doar 17 calorii şi multe proteine. Are capacitatea de a stimula metabolismul. Omletă de albuş este cea mai bună soluţie pentru micul-dejun. O altă soluţie este să fierbi tare ouăle şi să înlocuieşti gălbenuşul cu humus pentru o gustare cu foarte puţine calorii, dar foarte săţioasa.

Fructele de pădure (inclusiv) congelate sunt cel mai bun şi mai sănătos desert. Zmeură, afinele, murele şi căpşunile sunt o excelentă sursă de antioxidanţi. Le poţi consumă că atare sau adăugate cereale şi combinate cu iaurt simplu.

Ardeiul iute are capacitatea de a stimula metabolismul şi de a suprima poftă de mâncare. Dacă îţi plac mâncărurile picante, adaugă ardei iute din belşug în omletă, în tocănitele de legume sau mănâncă ardei iute alături de supe şi ciorbe. Ardeiul iute este perfect în pizza şi în salată.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns