Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Combate stresul cu aceste alimente

Combate stresul cu aceste alimente

Poți combate stresul cu aceste alimente. Lista de mai jos conține doar alimente sănătoase, pentru că pe lista cu alimente care te ajuta să depășești momentele de stres se află și alimente nesanatoase (cipsurile, alimentele grase, ciocolata umpluta, foietajele). E foarte important să consumi alimente ce combat stresul, pentru ca te vor detensiona și vor combate efectele negative ale acestuia, dar este de dorit să nu consumi aceste alimente în cantităţi industriale. Nu vrei să treci de la lupta cu stresul la lupta cu greutatea.

Când faci aprovizionarea, nu uita să cumperi şi câteva din cele 10 alimente ce combat stresul.

1.Orez brun. Acesta este o sursă importantă de vitamin B, esenţială pentru buna funcţionare a ţesuturilor, celulelor şi organelor interne. Cunsumul de orez brun combate şi previne diferite tipuri de tulburări de dispoziţie.

2.Spanacul este bogat în vitaminele A,B şi C, precum şi în potasiu, calciu şi magneziu. Toate aceste vinamine şi minerale scad hormonii de stres din organism şi te ajută să te simţi mai bine. Poţi folosi spanacul în salate, omlete, sandwich-uri şi smoothie-uri.

3.Somonul este bogat în omega-3 care creşte nivelul de serotonină din creier,şi reglează hormonii stresului, adrenalina şi cortizolul. Încearcă să mănânci somon de 2-3 ori pe săptămâna pentru a diminua nivelul de stres.

4.Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenoli, catechine şi flavonoide, şi se mândreşte cu numeroase beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde are efect calmant şi relaxant, reducând astfel stresul.

5.Avocado este unul din cele mai bune alimente ce combat stresul. Este o sursă bogată de proteine, minerale esenţiale, vitamin E şi C. Avocado ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase şi reduce considerabil stresul. Îl poţi mânca proaspăt, în salate sau smoothie.

6.Afinele, bogate în antioxidanţi, ajută la lupta împotriva stresului. Sunt bogate în vitamin E şi C, în magneziu şi ajută la diminuarea stresului. În acelaşi timp, datorită conţinutului bogat de fibre, afinele ajută şi la scăderea în greutate.

7.Portocalele, datorită conţinutului ridicat de vinamina C, A şi B, sunt benefice la scăderea riscului de boli de inimă şi combat stresul. Pentru a te bucura de toate beneficiile aduse de portocale, este indicat să bei zilnic un pahar de suc proaspăt.

8.Ciocolata neagră calmează persoanele stresate datorită conţinutului bogat în magneziu. Dacă nu îţi place ciocolată neagră ca atare, poţi încerca deserturi pe bază de ciocolată neagră sau chiar ciocolată cu lapte.

9.Pe lista de alimente ce combat stresul se află şi migdalele. Pe lângă asta, sunt şi o sursă bună de fibre. În zilele stresante, ţine pe birou un castron cu migdale pentru a putea să ronţăi în voie.

10.S-a dovedit în timp că persoanele ce beau lapte sunt mai puţin stresate. Un pahar cu lapte cald te ajută să te relaxezi imediat, mai ales înainte de culcare.

Stresul îţi afectează toate aspectele vieţii şi este important să ştii cum să-l combaţi.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns