Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Kiwi si patru beneficii putin stiute

Kiwi si patru beneficii putin stiute

Kiwi este un aliment nutritiv dens şi, în acelaşi timp, sărac în calorii. Beneficiile aduse de acest fruct sunt multiple: ten mai sănătos, presiune arterială mai scăzută şi risc mai mic de apariţie a bolilor de inimă.

Află patru beneficii puțin știute pe care fructul de kiwi le aduce.

1. Ten mai frumos – Colagenul, arma cheie împotriva ridurilor, este dependent de vitamina C. Fără aceasta, corpul n-ar putea produce această proteină. Vitamina C reduce ridurile şi ajută pielea să fie mai fermă, prevenind apariţia problemelor cauzate de soare, poluare şi fum.

2. Somn mai uşor – Conform unui studiu cu privire la efectele consumului de kiwi asupra calităţii somnului, s-a constatat faptul că fructul poate îmbunătăţi durata şi eficienţa acestuia, fiind ideal pentru adulţii care au tulburări de somn.

3. Inimă mai sănătoasă – Fibrele şi potasiul din acest fruct sprijină sănătatea inimii. O cantitate mare de potasiu şi un aport scăzut de sodiu previn riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

4. Presiune arterială mai scăzută – Datorită conţinutului ridicat de potasiu, poate ajuta la anularea efectelor de sodiu din organism. Este posibil ca un aport de potasiu mic să fie un factor de risc la fel de important ca un aport ridicat de sodiu, cauzând creşterea tensiunii arteriale.

5. Prevenirea constipaţiei – Numeroase studii au relevat faptul că fructul poate avea un efect laxativ, putând fi utilizat ca supliment alimentar.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply