Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Metode eficiente de detoxifiere a colonului

Metode eficiente de detoxifiere a colonului

Trăim în era vitezei, în care adormim stresați, mâncăm în grabă, ne îmbrăcăm în grabă sau chiar ne „bucurăm” de ieșirile cu prietenii în grabă, iar organismul ne transmite, din când în când, semnale referitoare la faptul că acest mod de viață nu este tocmai benefic. Deși la nivelul multora dintre aceste aspecte este dificil să intervenim pentru a schimba ceva, în cazul mâncării trebuie să recunoaștem că noi suntem, în mare parte, responsabili de aportul de nutrienți adus organismului.

Mâncarea nesănătoasă pe care o alegem zilnic pentru prânzul de la birou, micile gustări dulci, consumul a două, chiar trei căni de cafea sau a alcoolului în weekend, conduc, pe nesimțite, la o suprasolicitare a colonului și a întregului sistem digestiv. Din acest motiv, mulți dintre noi ajung să țină cure de detoxifiere pentru colon, în mod naturist ce-i drept. Și nu este un lucru rău, ci din contră! Curele de detoxifiere sunt chiar indicate de câteva ori pe an, căci îi permite sistemului digestiv să ia o pauză binemeritată de la haosul alimentar cu care a fost obișnuit.

Cele mai eficiente cure de curățare a colonului în mod naturist

Detoxifierea naturistă înseamnă un aport crescut de lichide (apă, sucuri naturale din fructe și/sau legume), de vitamine și minerale din legume și fructe sau chiar din suplimentele nutritive ecologice, certificate internațional.

Cele mai eficiente metode s-au dovedit a fi următoarele:

  1. Sucurile naturale

Realizate din combinații inteligent gândite de fructe și legume, alături de semințe sau cereale, sucurile naturale contribuie, într-un mod extrem de eficient, la curățarea întregului organism și, implicit, a colonului. Cocktail-ul de vitamine și minerale curăță excelent colonul de resturile alimentare depuse pe pereții acestuia ca urmare a lipsei suficiente de lichide.

De regulă, legumele verzi sunt cele mai eficiente în cura de detoxifiere a colonului, clorofila conținută de acestea dizolvând și eliminând toxinele din tractul digestiv. Dintre aceste legume amintim: castraveții, zucchini, salata, spanacul, broccoli, mărarul, pătrunjelul, varza, orzul și spirulina. Enzimele conținute de fructe au rol reglator asupra tractului digestiv, contribuind, de asemenea, la eliminarea toxinelor și a resturilor alimentare din intestin. Fructele cele mai indicate pentru aceste cure sunt: kiwi, ananasul, mărul, strugurii și papaya.

  1. Fibrele naturale

Regăsite adesea în cereale și fructe, dar nu numai, fibrele sunt ingrediente care se absorb lent în organism, fiind de două feluri: solubile sau insolubile în apă. Cele din urmă au cel mai puternic efect detoxifiant, dat fiind faptul că ele absorb apa de la nivelul tractului digestiv, contribuind astfel la eliminarea resturilor de mâncare din colon. Astfel, ele sunt extrem de indicate și în combaterea constipației și în creșterea nivelului de bacterii bune din organism.

Dintre cele mai recomandate surse de fibre insolubile amintim:

  • fulgii de ovăz și semințele de in;
  • tărâțele și orezul brun;
  • citricele;
  • merele;
  • mazărea;
  • morcovii, ridichile, varza.
  1. Suplimentele naturale

Detoxifierea colonului cu ajutorul suplimentelor naturale a fost mult timp pusă sub semnul întrebării. Astăzi ea este susținută de foarte multe persoane care au beneficiat de pe urma acestei metode și chiar și de nutriționiști, atât timp cât produsul este 100% natural. Atunci când aceste suplimente sunt certificate și verificate, în componența lor regăsindu-se doar ingrediente naturale, nu există nici un motiv de îngrijorare. Pentru a veni în sprijinul acestor afirmații cu argumente palpabile, vom oferi un exemplu: suplimentul Colon Detox de la Republica BIO.

Produs în Germania și certificat ecologic, acesta este un produs pentru curățarea colonului, înregistrat ca fiind vegan, fără conținut de lactoză, gluten, fructoză, organisme modificate genetic, neiradiat și neradiat. În interiorul capsulelor realizate doar din celuloză vegetală și apă se regăsesc următoarele: pulbere din semințe de in și de Psyllium, pulbere din orz verde, rădăcină de ghimbir și de turmeric, frunze de coriandru, Chlorella și Inulina. Foarte important de menționat, în cazul acestui produs, este faptul că nici unul dintre ingredientele amintite nu provine din China.

Doar astfel de suplimente alimentare sunt indicate în curele de detoxifiere a colonului în mod naturist. Este foarte important să verificăm atent lista ingredientelor și modul de administrare al unui supliment și să cerem, de fiecare dată, sfatul medicului înainte de începerea procesului de detoxifiere.

Citeste si:

Sursa foto: Shutterstock.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns