Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Reguli de siguranta pentru Craciun fara probleme

Reguli de siguranta pentru Craciun fara probleme

craciun in siguranta

Am facut un rezumat cu cele mai importante reguli de siguranţă pentru un Crăciun fără probleme, atât pentru siguranţa ta, cât şi a celor din jurul tău. Crăciun fără probleme înseamnă Sarbători fără nici un fel de probleme de sănătate, petrecute cu bine alături de cei dragi.

Nu sta pe scaun toată ziua. Crăciunul predispune la stat în jurul mesei încărcate şi în faţa televizorului deşi toate filmele au mai fost difuzate cel puţin de câteva ori până acum. Crăciun fără probleme înseamnă neapărat o oră de mişcare în aer liber. Mişcarea în aer liber este obligatorie! Ce poţi să faci? Mergi la plimbare, du-te la patinoar, mergi pe jos şi lasă maşina în parcare. E Crăciun fara probleme şi pentru ea!

Limitează consumul de alcool. Vin fiert, băuturi tări, vin, şampanie, toate păr să fie la discreţie, dar pentru un Crăciun fără probleme, bea cu măsură. Bea vin şi şampanie. Sunt cele mai bune alegeri, dar nu mai mult de două pahare la masă. Ai grijă să bei suficientă apă.

Mănâncă cu măsură. Studiile şi sondajele au dovedit că la masă de Crăciun mâncăm circa 3000 de calorii, adică mult mai mult decât este necesar unui bărbat adult, care face o muncă fizică grea. Excesele alimentare determină, în plus indigestie şi arsuri la stomac şi o stare generală proastă.

Ţine răceală departe. În perioada de Crăciun, suntem mult mai expuşi la gripe şi răceli de sezon. Poţi să reduci riscurile îngrijindu-te de sistemul tău imunitar – o dietă sănătoasă, somn suficient şi renunţarea la fumatul, sunt căi la îndemână şi foarte eficiente.

Controlează stresul.
Deşi se spune că cea ce nu te omoară te face mai puternic, stresul nu este cea mai bună unitate de măsură pentru capacitatea ta de a face faţă vicisitudinilor. În plus, Crăciunul este o perioadă în care veselia trebuie să fie reală. Reorganizează-te, renunţă la planurile complicate, limitează la minimum obligaţiile şi bucură-te de linişte în mijlocul familiei. Închide telefonul şi deconectează-te şi la propriu şi la figurat.

Fă ceva bun pentru cineva în nevoie. Nu trebuie să faci nimic complicat. Coace o plăcintă pentru o vecină în vârstă, împarte mâncare celor care nu au, dăruieşte ceva unui copil, împlieşte visul cuiva, după măsura posibilităţilor tale.

Mănâncă fructe. Nu uită de regulă celor cinci fructe şi legume pe zi. Este valabilă şi în zilele de Crăciun şi este esenţial pentru a avea un Crăciun fără probleme. Fructele de sezon sunt cele mai bune alegeri. Poţi abuza fără grijă de portocale, banane, ananas şi mere, recomanda Realbuzz care a realizat lista cu cele mai bune sfaturi pentru un Crăciun fără probleme!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns