Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > „Traista cu sănătate”, manual de nutriție pentru copii

„Traista cu sănătate”, manual de nutriție pentru copii

Programul „Traista cu sănătate”, lansat în 2012 la inițiativa Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, este recunoscut la nivel internațional de cea mai mare organizație de luptă împotriva obezității pediatrice, EPODE International Network (EIN), alături de programe din peste 25 de țări.

Programul, dezvoltat împreună cu experți în nutriție, activitate fizică, psihologie, știintele educatiei și medicină, combină un fundament științific solid cu povești inspirate din tradițiile locale, menite să atragă curiozitatea și pofta de joacă a celor mici. În cei 8 ani de desfășurare, Programul „Traista cu sănătate” a pus la dispoziția copiilor, profesorilor și părinților materiale educaționale originale, ateliere de instruire și măsurători pentru evaluarea stării de nutriție, menite să ofere celor mici baza necesară formării unor comportamente alimentare sănătoase. Totodată, proiectul s-a concretizat prin introducerea unei discipline opționale pentru formarea unui stil de viață sănătos în școlile din Iași.

Lecția de nutriție prin “Traista cu sănătate”

Cu sprijinul Nestlé, suportul educațional “Traista cu sănătate” cu un concept grafic unic, bazat pe tradițiile și poveștile românești,  disponibil deja în școlile din Iași, a devenit accesibil și în format digital, pentru învățătorii și părinții din întreaga țară, pe www.traditii-sanatoase.ro si pe  https://www.nestle.ro/nutritie/traistacusanatate. „La Nestlé depunem eforturi constante pentru a inspira părinții, copiii și învățătorii deopotrivă să facă alegeri mai sănătoase și să adopte un stil de viață activ. Prin inițiativa noastră globală Nestlé for Healthier Kids ne dorim, până în 2030, să venim în ajutorul a peste 50 de milioane de copii pentru ca ei să trăiască mai sănătos. Suntem mândri să susținem Programul „Traista cu sănătate”, un proiect local cu rezultate excepționale, care completează ambițiile noastre globale. Concomitent cu programele de educație nutrițională în care ne implicăm în România, îmbunătățim continuu produsele noastre, prioritizând gamele destinate copiilor și familiilor.”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition, Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.

Numărul copiilor supraponderali a scăzut și datorită manualului “Traista cu sănătate”

Peste 10.000 de copii au participat la campania educațională „Traista cu Sănătate – Apa, hidratarea și greutatea sănătoasă”. “Obezitatea infantilă reprezintă una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice din secolul XXI, care, însă, poate fi prevenită încă de la cele mai fragede vârste. Rezultatele programului sunt încurajatoare. În rândul copiilor participanți în Programul „Traista cu sănătate”, procentul de copii supraponderali a început să scadă. Mă bucură faptul că Nestlé a devenit un partener de cursă lungă pentru toți cei implicați în acest proiect, și ne dorim ca, alături de ei, să contribuim la o viață frumoasă, traită sănătos și echilibrat, pentru copiii noștri.”, spune Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, fondatorul Programului „Traista cu sănătate”.

Despre manualul “Traista cu sănătate”

Copiii învață prin jocuri și povești despre importanța apei în alimentație, despre categoriile de alimente, dar și că igiena mâinilor, sportul și somnul sunt esențiale pentru sănătate și o greutate corporală normală. Parcurgând acest manual copiii vor deveni mai conștienți de alegerile lor când vine vorba de mâncare și vor ști ce alimente trebuie asociate într-o farfurie bună pentru sănătate.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: PR

Citește și:

15 de metode să mănânci mai sănătos

Obezitatea infantilă poate fi prevăzută încă de la naştere!

Obezitatea, o problemă majoră

Comments

comments

One thought on “„Traista cu sănătate”, manual de nutriție pentru copii

Lasă un răspuns