Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Uleiul de măsline Monini, o alegere savuroasa si sanatoasa!

Uleiul de măsline Monini, o alegere savuroasa si sanatoasa!

Ca vrem sa slabim sau sa ducem o viata sanatoasa, uleiul de masline este aliatul nostru. Consuma-l in cantitati mici si crud, sub forma de vinegrete.

Daca vrei sa-ti mentii silueta sau sa mananci sanatos si sa te feresti de aditivi periculosi, iti recomandam sa-ti prepari acasa o vinegreta delicioasa pentru o salata hranitoare care iti ofera vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

Stim ca e mult mai simplu sa cumperi un dressing pentru salata gata preparat, dar stii mai bine cate ingrediente si cati aditivi si stabilizatori contine un astfel de produs.

Vinegreta este un temen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care înseamnă “oţet”), care denumeşte o emulsie de ulei şi acid, adesea aromatizată cu verdeţuri, mirodenii sau condimente, folosită în mod curent ca sos rece pentru salată (dressing), ca marinadă sau ca sos rece, în special pentru preparate din legume (anghinare, sparanghel, praz) ori pentru carne albă cu gust mai delicat (peşte, fructe de mare, pui, curcan) .

Componentele principale, care nu lipsesc din nicio variantă de vinegretă, sunt acidul (oţet, suc de citrice etc.) şi uleiul. La acestea se adaugă, foarte des, sare, mirodenii, condimente, ierburi aromate, uneori alcool sau alte ingrediente.

Uleiul este extrem de important într-o vinegretă, deoarece echilibrează componenta acidă. De asemenea, dă consistenţă şi onctuozitate unei vinegrete. În general, uleiul cel mai folosit este cel de măsline. Atât la salate, cât şi în cazul marinadelor, alegerea corectă a uleiului este extrem de importantă.

Oţeturile şi sucul de citrice se folosesc în combinaţie cu uleiurile pentru a creea vinegrete. Gustul lor acrişor, aduce un contrast răcoritor şi proaspăt la onctuozitatea uleiului.Oţetul balsamic este un oţet de mare calitate, care poate avea un aport important la prepararea unei vinegrete.

Există nenumărate tipuri de oţet, de la cele cu gust blând, până la cele cu gust puternic, de la cele de culoare foarte deschisă, până la cele de culoare brună, de la cele cu aciditate puternică, până la cele dulci-acrişoare. Fiecare dintre ele schimbă complet caracteristicile unei vinegrete.

Monini va propune  uleiul de masline extra virgin Monini pentru asezonarea salatelor preferate.

Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa consecventa.  

Monini Delicato cu aroma sa fina si suava, este alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul pronuntat al uleiului de masline extra virgin. In bucatarie este un ideal si versatil dress­ing.

Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datoreaza continutului bogat de polifenoli si anti­oxidanti carora medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor.Monini Otet si Glaze (crema cu otet balsamic de Modena) – Monini a selectat o gama de produse premium cu gust superior și parfumuri deosebite. Oțeturile si dressingurile sunt obținute după tradiții străvechi. Procesele de producție sunt toate naturale și concepute pentru a îmbunătăți toate proprietățile lor particulare. Calitatea deosebita este data de materiile prime foarte speciale care le recomanda ca dressinguri pentru salate, carne și pește în combinație cu uleiul de măsline extravirgin.

Comments

comments

Lasă un răspuns