Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutritie > Alimente biblice

Alimente biblice

 

Biblia este plina de alimente si reguli de nutritie sanatosa. Cele mai multe fac parte din dieta noastra si azi. In Biblie se vorbeste despre peste, carne de oaie si struguri, vin si mere, ulei de masline si masline, miere, grau, orz si smochine, dar si despre rodii, coriandru, branza si lapte. Exista chiar si o dieta care se bazeaza pe alimentele enumerate in Biblie. Despre aceste alimente biblice se spune ca sunt temelia unei alimentatii sanatoase.

Unele din alimentele biblice le ai in bucatarie sau in frigider, chiar acum.

Uleiul de masline si maslinele. In Biblie scrie ca uleiul de masline era folosit pentru a face paine si pentru a tine aprinse lampile. Despre maslinele se spune ca se mancau murate.

Painea nedospita este des pomenita in Vechiul si Noul Testament. In Exod se vorbeste despre Sarbatoarea Painii Nedospite si despre dorinta de a se transmite mai departe acest obicei. La Cina cea de taina, Iisus a mancat tot paine nedospita.

Lintea si fasolea sunt pomenite in Cartea lui Samuel, iar in Cartea lui Ezechiel este scrisa chiar o reteta pentru paine.

Otetul esta similar vinului si altor bauturi cu alcool, pentru ca erai facute tot din vin. Daca otetul era o bautura “rea”, vinul era considerat o bautura sacra care se bea la evenimente deosebite. Se imparteau daruri de ofranda sau recunostinta – paine si vin.

Mierea este pomenita in Biblie in mai multe pasaje. Era considerata un aliment divin, iar cel care o consuma avea puterea de a alege calea cea dreapta. Se credea despre miere ca are puteri miraculoase, ceea ce nu este foarte departe de adevar. Mierea era mancata cu smochine sau amestecata cu vin. Deseori mierea era mancata simpla cu paine sau bauta dupa ce era amestecata cu apa.

Graul a fost prima cereala pe care omul a cultivat-o iar despre lanuri de grau se vorbeste si in Biblie. Graul este unul din alimentele de baza daruit oamenilor si se spune ca pe fiecare bob de grau este chipul lui Iisus.

 

Comments

comments

Leave a Reply