Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Alimente care intaresc imunitatea

Alimente care intaresc imunitatea

 

In zilele noastre, cand viata devine tot mai stresanta, alimentatia noastra e tot mai dezechilibrata si poluarea din atmosfera creste alarmant, organismul fiecaruia dintre noi are nevoie de ajutor pentru a-si mentine imunitatea. Sistemul imunitar isi ia o mare parte din forte din alimentele pe care le consumam zi de zi. Asa ca, ofera-i-le pe cele care te apara de boli si de virusi.

USTUROIUL. Usturoiul este un aliment-medicament, cunoscut si sub denumirea de „antibioticul natural”, deoarece contine alicina, o substanta cu „puteri” de antibiotic. Daca e consumat regulat, usturoiul previne bronsitele si traheitele. Ceapa te protejeaza si ea de bronsite. Consumata ca atare, in diferite rete culinare sau in preparate naturiste, ceapa ajuta in afectiunile respiratorii.

MORCOVII. Contin carotenoizi, substante care cresc imunitatea naturala. In aceeasi categorie intra si cartofii, ardeii si dovleceii.

NUCILE. Distrug infectiile. Sunt un aliment excelent pentru sanatate, gratie continutului bogat in Omega 3 si in polifenoli, care au actiune antiinflamatoare. Nucile stimuleaza activitatea cerebrala, combat cancerul, protejeaza inima si vasele sangvine si maresc rezistenta organismului la infectii.

MIEREA. Este un energizant natural. Si nu doar mierea, ci toate produsele obtinute din munca albinelor: propolisul, laptisorul de matca, ceara. Pentru raceli, cea mai buna e mierea de salcam.

CITRICELE. Previn gripele. Vitamina C din compozitia acestor fructe previne si trateaza gripa si guturaiul, avand si proprietati antioxidante.

CIUPERCILE. Omoara infectiile. Studiile demonstreaza ca ciupercile cresc productia si activitatea celulelor albe, facandu-le mai agresive.

  • EVITA SAU REDU: consumul de sare, produse sarate, zaharul, prajeala, afumaturile, grasimile animale (slanina, untura, conserve), alcoolul, bauturile acidulate, cafeaua si tutunul.



Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus