Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimente care iti albesc dintii natural

Alimente care iti albesc dintii natural

Există metode chimice de albire a dinților și produse de îngrijire care promit minuni peste noapte, dar cele mai eficiente soluții sunt alimentele care îți albesc dinții. Iată care sunt alimentele cele mai bune care au capacitatea de a-ți albii dinții în mod natural, fără nici un fel de efecte negative asupra smalțului.

Broccoli. Fierul prezent în broccoli poate crea un înveliș anti-acid pe suprafața dinților. Acesta care va reduce contactul dintre acidul din alimente sau băuturi și dinți. De asemenea, broccoli crud va avea un efect de lustruire asupra danturii, arată Prevention.

Brânza, în special cea de tip cheddar, crește producția de salivă și creează o barieră de protecție pentru smalțul dentar. Cercetătorii consideră că alterarea nivelului de ph din gură crește riscul eroziunii dinților și apariției cariilor. Brânza elimină acest risc. Poate ca acesta este unul din motivele pentru care francezii consumă brânză la finalul meselor. Este important de știut este că nu toate lactatele funcționează la fel, laptele și iaurtul neprovocând modificări în privință nivelului ph-ului, ci doar anumite tipuri de brânzeturi fermentate natural.

Stafidele. Aceste fructe uscate îmbunătățesc sănătatea orală. Stafidele conțin acid oleanolic care are capaciotatea de a împiedica dezvoltarea a două tipuri de bacterii orale: Streptococcus mutans (responsabilă pentru apariția cariilor) și Porphyromonas gingivalis, care provoacă boala parodontala.

Ananas. Fructul conține o enzimă care are capacitatea de a albi dinții. Este vorba despre bromelaina, care poate scoate petele de pe dinți, fără să afecteze smalțul.

Consumate la momentul potrivit, mestecate bine, aceste alimente pot să-ți fie de ajutor în cosmetica dentară, fără nici un fel de efecte negative.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns