Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alimente care-ti taie cheful de sex

Alimente care-ti taie cheful de sex

Ştim deja că există alimente care cresc libidoul, dar există şi alimente care taie cheful de sex. Există o legătură puternică între ceea ce mâncăm şi starea generală, iar unele alimente funcţionează ca adevăraţi ucigaşi ai libidoului.

Unele din aceste alimente au impact negativ asupra unor hormoni, iar prin aceasta scad interesul sexual.

Fasolea. Excelentă pentru sănătatea tubului digestiv şi benefică siluetei, fasolea este un antiafrodisiac extrem de activ. Bogată în fibre, antioxidanti şi proteine, fasolea conţine unele zaharuri nedigerabile care staţionează în colon şi produc gaze şi balonare. Efectul este trecător, dar apetitul sexula dispare în aceste condiţii.

Floricelele de porumb. Deşi sunt combinaţa pentru o seară relaxantă, urmărind de un film bun, floricelele scad apetitului sexual, mai ales în cazul bărbaţilor.

Zahărul este un antiafrodisiac cunoscut prin efectele sale generale negative asupra organismului. Toate alimentele care au o concentraţie mare de zahăr duc la scaderea drastică a apetitului sexual.

Pastele din făină rafinată sunt un inamic al interesului sexual. Bogate în carbohidraţi cu ardere rapidă, acestea au un efect similar cu zahărul şi topesc interesul sexual, pentru că te fac să te simţi balonat şi obosit.

Soia. Acesta este un aliment sănătos, mai ales dacă este din surse bio şi este vorba despre soiuri naturale de soia, nemodificate genetic, dar cu toate acestea soia este un asasin al libidoului. Efectul este unul provocat de unele reacţii metabolice şi de stimularea unor hormoni (estrogeni) care scad interesul sexual. În Asia soia este o armă strategică a nevestelor împotriva bărbaţilor cu ochi alunecoşi, mai ales că efectul anti-afrodisiac pe care îl are soia este unul de lungă durată.

Alcoolul. Deşi aparent creşte interesul sexual, în fapt, alcoolul ucide interesul pentru sexul opus. Alcoolul relaxează şi suprimă libidoului, acţioneaza ca un depresiv, care reduce funcţia erectila. Şi berea are un efect similar, hameiul din bere având o acţiune similară cu soia.

Cafea. Nu o simplă ceaşcă de cafea ucide apetitul sexual, ci excesul de cofeină, poate scădea interesul sexual şi libidoul prin inducerea unei stări de oboseală la nivelul glandelor suprarenale.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus