Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alimente care trebuie consumate zilnic

Alimente care trebuie consumate zilnic

Varietatea şi calitatea alimentelor este cheia unei sănătăţi de fier, dar şi a unei siluete de invidiat. Specialiştii susţin că ezistă câteva alimente pecare trebuie să le consumam zilnic pentru sănătatea noastră şi pentru a ne pune la adăpost de boli grave.

Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi.

Cereale sau paste din faina integrală. Produsele din faina integrală conţin de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât variantele lor rafinate, motiv pentru care ar trebui să le alegem pe primele. Consumul de cereale integrale sau de paşte din faina integrală ajuta la reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă, iar fibrele conţinute reglează nivelul colesterolului. Mai mult, aduc şi beneficii asupra tensiunii arteriale.

Ouă. Mitul unui număr limitat de ouă pe săptămână a căzut! Ouăle sunt o sursă bogată de luteina, un antioxidant care protejează ochii. Poţi manca între unul si trei ouă în fiecare zi, fară probleme pentru sănătatea ta, ba chiar din contră, având numai beneficii.

  • 4 alimente care taie pofta de mancare

Fasole. Anumite varietăţi de fasole uscată au niveluri ridicate de antioxidanţi. Printre acestea se număra fasolea roşie, fasolea chili şi fasolea neagră, care are de trei ori mai mulţi antioxidanţi şi o capacitate mult mai mare de protecţie împotriva radicalilor liberi faţă de fasolea deschisă la culoare. Pune pe listă alimentelor pe care trebuie să le consumi în fiecare zi şi câteva linguri cu fasole boabe. Este perfectă adăugată în salate, sau pasata.

Iaurt. Aproximativ 230 de mililitri de iaurt simplu oferă cel puţin 25% din doză zilnică necesară de vitamina B2, exact tot atât cât oferă 230 de spanac fiert. Totuşi, iaurtul grecesc este mai recomandat pentru silueta pentru că are un conţinut proteic mai ridicat.

Portocale. Aceste fructe sunt o combinaţie perfectă pentru sănătate. Vitamina C şi bogăţia de minerale fac din portocale, în special şi din citrice în special cea mai buna alegere şi unul din alimentele care trebuie consumate în fiecare zi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus