Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutritie > Alimente daunatoare in timpul postului

Alimente daunatoare in timpul postului

Exista o serie de alimente daunatoare in timpul postului, pe care din cauza restrictiilor alimentare ale perioadei avem tendinta de a le consuma. Aceste alimente dauntoare in timpul postului sunt prea bogate in calorii, sunt procesate, sunt facute din plante modificate genetic si au un continut foarte scazut de nutrienti.

Iata lista cu alimente daunatoare in timpul postului

Orice contine soia procesata. Soia este frecvent utilizata pentru a reproduce aspectul si gustul carnii. Cele mai multe astfel de alimente contin soia modificata genetic. Soia modificata genetic este daunatoare organismului. Din pacate soia este una din plantele unde culturile modificate genetic reprezinta aproximativ 94% din culturi.

Soia modificata genetic este procesata inainte de a fi introdusa in alimente vegetariene precum burgeri de soia, uleiul de soia, inghetata si branza din soia (tofu). Acestea contin, in plus si grasimi nesanatoase, dar si alti compusi daunatori.

Foloseste in loc de soia ciuperci Portobello sau pasta de fasole si cereale.

Inlocuitori de unt sunt fabricati cu ulei de rapita sau ulei de soia. Cele mai multe din soiurile de rapita, ca si soia, sunt modificate genetic, dupa ce planta a devenit rezistenta la insecticide si ierbicide in 1995. Uleiul de rapita este legat de aparitia unor boli respiratorii, a cancerului pulmonar, a constipatiei cronice, a colonului iritabil si a emfizemului pulmonar.

Foloseste ulei de masline si fa-ti unt din avocado.

Proteine vegetale texturate. Suna frumos, dar sunt nesanatoase. Pasta este facuta dintr-un amestec de proteine din surse vegetale si care este folosita pentru fabricarea de produse care imita carnea. Acestea sunt proteinele extrase din legume, incalzite la 150-200 grade C, ceea ce denatureaza structura proteinelor. Ceea ce rezulta este o pasta cu o oarecare valoare calorica, dar care nu mai are nimic in comun cu proteinele vegetale. Tine cont de faptul ca postul este, in esenta, o dieta vegetariana.

Pireurile de legume, fasolea batuta, nautul si combinatiile de legume cu bulgur, acestea sunt solutiile sanatoase.

Chips-uri si alte alimente de tip junk food sunt o tentatie pentru cei care respecta o dieta vegetariana si nu numai. Unii producatori innobileaza produsele de tip junk food scriind pe eticheta “produs vegetarian”. Din aceasta cauza sunt multi cei care ajung sa consume cantitati mari de junk food, infinit mai nesanatoase decat carnea sau produsele animale.

O alimentatie de post, nu inseamna doar sa alimini carnea si lactatele, alaturi de alte produse de origine animala, ci inseamna un consum de alimente proaspete, naturale, nemodificate genetic, fara conservanti. mereu cea mai buna solutie o reprezinta mancarea simpla, gatita in casa. Sau, si mai bine, vezi cum se mananca la manastire in timpul postului.

 

Comments

comments

Leave a Reply