Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Alimente pe care nu trebuie sa le mananci daca iti este foame

Alimente pe care nu trebuie sa le mananci daca iti este foame

Foamea îți întunecă mintea, la propriu. Aceasta ar putea fi explicația pentru care foamea te face să mănânci alimente nesănptoase. Tot așa cum nu este bine să se faci cumpărături cu stomacul gol, tot așa trebuie să aviți anumite alimemte, mai ales atunci când îți este foame.

Iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le mănânci dacă își este foame.

Mâncare condimentată. Dacă nu ai nimic în stomac, alimentele condimentate sunt periculoase în contact cu mucoasa și pot produce iritații. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Fructe. Un măr sau o banană, fără nimic altceva alături, nu este recomandată ca soluție când îți este foame. Fructele trebuie combinate cu o sursă bună de proteine, cum ar fi nuci sau o felie de cașcaval.

Chipsuri sau cracker. Trebuie obligatoriu evitate. Aceste alimente sunt foarte sărate și se digerează rapid. O specialistă în nutriție recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu file de curcan și pâine integrală.

Portocalele, menta, cafeina și sosul tomat fac stomacul să producă acid, consumatorii riscând să se aleagă cu iritații și inflamații. Deci toate acestea nu trebuie consumate când îți este foame sau pe stomacul gol.

Ultima capcană este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedează așa se îmbată mai repede, iar alcoolul băut duce la scăderea nivelului de leptină, hormonul care transmite la creier starea de sațietate.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns