Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alimente pentru o viata mai buna si o piele mai frumoasa

Alimente pentru o viata mai buna si o piele mai frumoasa

Ştim deja că mâncarea sănătoasă este benefică corpului nostru. Sunt anumite alimente care, integrate în dieta noastră zilnică, nu numai că ne ajută să fim mai sănătoase, dar pot face minuni pentru pielea noastră.

Mai jos este o listă cu alimentele ce ne ajută să avem pielea mai catifelată şi mai frumoasă.

1.Fructele goji. Probabil cele mai nutritive de pe glob, aceste fructe sunt o sursă importantă de acizi graşi esenţiali, minerale, vitamina B şi aminoacizi – care , puse la lucru împreună, ajută la lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inima.

2.Nucile. Asigura-ţi necesarul zilnic de omega 3 consumând nuci. Acestea ajută membranele celulelor să atragă şi să reţină apa pentru reconstrucţia ţesuturilor cognitive.

3.Orezul negru. Plin de fibre, este o garnitură perfectă şi este ideal pentru refacerea ţesutului cognitiv.

4.Brocoli şi/sau spanac. Aceste legume sunt o sursă importantă de acid alfa lipoic, un puternic antioxidant şi antiinflamator ce ajută la o funcţionare eficientă a multor organe interne.

5.Seminţele de dovleac, floarea soarelui şi susan. Aceste seminţe conţin L-carnitină ce transportă acizii graşi la celule, unde sunt metabolizaţi. În aceeaşi măsură ajută la arderea grăsimilor şi la întărirea celulelor.

6.Lintea. Scade colesterolul, este bogată în fibre şi este bogată în vitamin B şi proteine.

7.Ouăle. Conţin lecitină, o componenat nutritivă vitală în repararea ţesuturilor.

8.Rodiile. Posibil cea mai importantă sursă de antioxidanţi şi polifenoli. Consumul de rodii măreşte şi capacitatea pielii de protecţie împotriva soarelui.

9.Caisele şi/sau fructele mango. Aceste fructe conţin o cantitate mare de vitamin A care ajută la producţia de celule ale pielii.

Alimentaţia sănătoasă este importantă şi fiecare dintre alimentele de mai sus are calităţi incontestabile.

Crezi că le poţi integra în dieta ta?

Comments

comments

Lasă un răspuns