Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alimentele sanatoase ingrasa

Alimentele sanatoase ingrasa

Alimentele lăudate pentru efectele benefice asupra sănătății, dar consumate fără măsură sunt un potențial pericol și pot provoca creșterea în greutate. Calitatea lor de alimente sănătoase îi fac pe oameni să le consume în cantități exagerate.

Alimentele descrise ca fiind sănătoase sunt consumate în cantitate mai mare. Rezultatele sugerează că recenta proliferare a etichetării produselor alimentare sănătoase poate contribui, în mod ironic, la epidemia de obezitate mai degrabă decât să o reducă.

Concluzia este utilă pentru redefinerea unui nou stil de nutriție pentru a schimba obiceiurile de consum și pentru a combina o dietă sănătoasă cu eliminarea ricurilor care pot provoca creșterea exagerată în greutate. Revizuirea modului în care sunt etichetate produsele alimentare considerate sănătoase este un prim pas, iar evidențierea aspectului lor hrănitor și bogat caloric este necesară pentru ca cei care le consumă să știe exact câte calorii au acestea, pentru a evita supraalimentarea.

Foarte multe din alimentele considerate sănătoase sunt foarte bogate în calorii, excesul fiind la fel de dăunător ca și o alimentație profund nesănătoasă. mai mult oamenii care se orientează cître alimente sănătoase, pierd obiceiul bun al unei alimentații divesificate și se limitează la concumul, în cantitate prea mare a unor alimente sănătoase, dar foarte calorice.

Așa se întâmplă cu fructele deshidratate, cu cerealele întegrale și grăsimile sănătoase, care toate, deși necesare și benefice organismului sunt consumate deseori în cantitate prea mare, efectele finale fiind exact opuse scopului urmărit.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus