Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Fitness > Altceva despre diete. O alta abordare pentru efecte palpabile

Altceva despre diete. O alta abordare pentru efecte palpabile

Am incercat sa rapunem kilogramele cu hipnoza, psihoterapie, operatii, medicamente si diete soc, echipamente sportive bizare, din plastic. Paradoxal, tocmai obiceiurile sanatoase le-am lasat la o parte. Sterge-ti din minte cuvantul “dieta” si inlocuieste-l cu “obiceiuri bune” sau “regim alimentar sanatos”.

Stiai ca pentru a scadea in greutate, de fapt trebuie sa mananci putin si des? Nici nu te arunca in a bate obrazul informatiei genetice, nu este intotdeauna de vina mama, chiar daca este mai comod sa gasesti vinovatul in alta parte. Daca noi evitam activitatea fizica si pierdem mult timp pe canapea la televizor sau daca mancam mai mult decat ne este necesar este alegerea noastra.

Prima regula a dietei: uita de dieta!
Daca te tenteaza o dieta, important este sa nu reduci brusc numarul de calorii. Noteaza-ti timp de o saptamana intr-un jurnal cat, ce si cand mananci. Calculeaza-ti apoi numarul zilnic de calorii. Astfel iti vei constientiza obiceiurile alimentare. Scopul acestui jurnal este de a demasca eventuale greseli la capitolul obiceiuri alimentare.

Dupa ce iti vei scrie “memoriile” alimentare vei reduce cantitatea de mancare. Impulsul se distanteaza de actiune si nu vei mai ceda la fel de usor in fata tentatiei.

Daca vrem sa scapam de netrebnicele kilograme nu ne targuim, si dintre dieta si sport, trebuie sa le vrem pe amandoua. Vom invata o serie de obiceiuri noi si sanatoase, pe care le lasam la sedimentat si ni le asumam cu timpul. Mergi pe jos constant sau urca pe scari.

La primavara, iesi la alergat sau plimba-te cu bicicleta. Sterge de praf rolele si pregatestete de noua motorizare a anului in curs, nu polueaza si merge cu calorii!

Suferi de orthorexie?
Ortho … ce? Cu siguranta ai auzit de anorexie si bulimie – despre care ma simt obligate sa mentionez ca nu au aparut o data cu celebritatile hollywoodiene! Orthorexia se traduce printr-o preocupare exagerata de a manca sanatos. Cu orice pret! Persoana in cauza renunta treptat la grasimi, produse animale sau care contin aditivi si conservanti. In scurt timp ajunge sa elimine deja prea multe alimente.

Problema este ca motivele sunt la inceput sunt intemeiate, insa trec in scurt timp in patologic.

De ceva vreme, suntem sfatuiti sa mancam bine, sa facem sport si sa gandim pozitiv in timp ce facem toate acestea. Iata cum s-a ajuns de la preocupare la trend si in cazurile mai putin fericite, la obsesie si cum expunerea la informatie specializata si statistici poate dauna sanatatii.

Devenind obsesiv preocupati de santatea noastra ajungem sa eliminam mai mult decat este necesar.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply