Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Apa din fructe si legume – mai buna pentru organism decat cea din pahar

Apa din fructe si legume – mai buna pentru organism decat cea din pahar

Apa din fructe si legume este mai buna pentru organism decat cea din pahar, deoarece patrunde repede in celule si incetineste procesul de imbatranire.  Cheia unei bune stari de sanatate este mentinerea celulelor puternice, astfel incat sa retina apa asa cum fac celulele tinere. Iar aceasta capacitate a celulelor depinde de o buna si continua hidratare.

Apa din fructe si legume face asta mai bine decat o faca apa simpla.

In ciuda credintei raspandite, cum ca organismul uman e in proportie de 80% apa, continutul de apa dintr-un corp matur se apropie de fapt de 50%, pentru ca diversi factori interni si externi au afectat capacitatea celulelor de a retine apa. Asa se explica semnele de imbatranire care apar la varsta 30 de ani: pielea devine mai uscata, se schimba programul de dormit, digestia se face mai lent si nivelul energiei oscileaza.apa din fructe si legume

Este inutil daca din cand in cand ne hidratam corect, daca in general ratam sa acoperim necesarul de apa al organismului. Celulele se adapteaza la un nivel hidric scazut, dar aceasta le degradeaza si le imbatraneste!

  • Pepene: 97% apa
  • Castravete: 97% apa
  • Rosii: 95% apa
  • Vinete: 92% apa
  • Morcovi: 88% apa
  • Piersici: 87% apa

Apa continuta in fructe si legume este inconjurata de molecule care o ajuta sa patrunda usor in celule, ceea ce incetineste procesul de imbatranire.

Citeste si: Trei bauturi la fel de bune ca si apa cu lamaie

Legumele si fructele colorate au si o concentratie de nutrimente in apa, ceea ce face ca aceasta sa ramana suficient de mult in organism pentru a fi folosita.

Astfel, cantitatea recomandata de 2,5 litri de apa pe zi poate fi consumata fara a bea cantitati mari de lichid.

Aportul de apa in organism poate proveni si din alimente precum piept de pui la gratar – 65%, somon la cuptor – 62%, branza Cheddar si cu mucegai albastru – 40% si paine integrala – 33%.

Citeste si: Papadia, un veritabil medicament

Secretul hidratarii nu este asadar doar consumul suficient de apa, ci si pastrarea acesteia in organism, in asa fel incat fiecare celula sa functioneze la capacitatea maxima. Pentru aceasta, este nevoie si de o cantitate cat mai mare de nutrimente, pe langa apa.

Sursa foto: pexels.com

 


Lasă un răspuns

Sus