Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Argumente pro si contra ciocolatei

Argumente pro si contra ciocolatei

Discutiile par sa nu se mai termine, cert este ca putem trage totusi niste concluzii clare si demonstrate stiintific. Restul este la latitudinea fiecareia dintre noi…

Ciocolata amaruie este bogata in antioxidanti, inclusiv flavonoizi, ceea ce este un lucru bun. Totusi, in ea sunt amestecati si ingredienti mai putin sanatosi, cum ar fi zaharul si diferite grasimi, ceea ce o face un aliment cu continut caloric ridicat.

Oricum, ciocolata amaruie este de preferat celei cu lapte sau celei albe; cea din urma nu are nici un strop de cacao, deci este lipsita complet de antioxidanti si nu aduce practic niciun beneficiu organismului.

Nutritionistii sustin ca ciocolata ar fi buna, in cazul in care avem nevoie de multa energie, care sa fie eliberata gradual (datorita continutului mare de grasime, zaharul este digerat incet). Cat priveste efectul ei afrodiziac, se pare ca este doar o poveste frumoasa care ne scuza apetitul pentru ea; creierul este cel care elibereaza astfel de substante si, chiar daca ciocolata contine aceleasi substante, ele sunt intr-o cantitate infima si nu pot avea un astfel de beneficiu.

Cert este ca ciocolata poate ridica nivelul de endorfine, creand senzatia de placere. Mai nou, industria cosmetica foloseste ciocolata (praful de cacao, mai exact) ca ingredient pentru masti faciale sau corporale, sapunuri si geluri de dus, pentru a avea pielea fina si catifelata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus