Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Bauturi energizante alternative la cafea

Bauturi energizante alternative la cafea

 

Cafeaua a devenit parte a rutinei zilnice astfel încât avem senzaţia că nu mai putem funcţiona fără o cană de licoare magică. Dar cum ar fi dacă ţi-am spune că nutriţionişti din lumea întreagă au găsit soluţii alternative pentru consumul de cafea? Nu vorbim despre băuturile energizante care conţin E-uri, cresc aciditatea din stomac şi aproape că îţi dublează tensiunea, ci despre băuturi naturale care oferă energia pe care o poate oferi o ceaşcă din cea mai bună cafea.

Ceaiul verde

Nu poţi rezista o zi întreagă fără cafea? Încearcă să bei a cană de ceai verde, care are mai puţină cofeină, dar totuşi suficientă pentru un aport de energie fără riscul tremuratului. Acest ceai este revigorant şi are şi beneficii pentru sănătate deoarece este bogat în antioxidanţi şi te ajută să combaţi microbii.

Smoothies pe bază de nuci/alune

Nucile sunt bogate în proteine şi fibre şi poţi înlocui chiar şi gustarea de la prânz. Dacă faci un smoothie din caju, pudră cu proteină şi unt de arahide, măreşti nivelul zahărului din corp şi poţi avea mai multă energie, mai ales pe la 2-3 după-amiaza, când simţi că te fură somnul.

Ceaiul de lemn dulce

Poate ai încercat vreodată acea bomboană amară făcută din lemn dulce al cărui gust te face să te strâmbi. Chiar dacă acele bomboane nu ţi-au plăcut deloc în copilărie, trebuie să ştii că ceaiul din lemn dulce este un excelent înlocuitor al cafelei şi nu are nici cofeină. Cu toate acestea, el susţine glanda responsabilă cu adrenalina şi uşurează stresul pe care organismul îl resimte. Lemnul dulce creşte energia din corp şi poate fi consumat şi sub formă de sirop.

Ceaiul de ghimbir

Chiar dacă ghimbirul este amar, poţi îndulci cana ta de ceai de ghimbir cu miere. Această băutură naturală îţi stimulează capacitatea de concentrare şi înlătură urmele de oboseală.

Chai

Provenită din India, Chai-ul este o băutură pe bază de ceai negru, lapte şi o varietate de alte ingrediente precum scorţişoara sau ghimbirul. O cană de Chai te va ajuta să treci peste oboseala resimţită după-amiaza. Vei reduce conţinutul de cafeină pe care eşti obişnuită să îl consumi dar gustul nu va fi foarte diferit.

Sucul de rodie

Cu gustul său dulce-acrişor, sucul natural de rodie este o sursă delicioasă de energie şi este foarte uşor de amestecat cu alte băuturi. Îl poţi consuma fie natural, fie îl poţi amesteca cu alte sucuri de fructe sau poţi face un smoothie din el. Acest suc este foarte bogat în antioxidanţi şi îţi oferă energie. Poţi face o combinaţie între sucul de rodie, laptele de soia, o banană, iaurt şi un pumn de fructe de pădure.

Sucul de prune

Amestecată cu lapte şi zahăr, cafeaua a devenit deliciul tău din fiecare dimineaţă. Dar data viitoare când vrei să bei o cafea, alege un pahar de suc de prune mai bine. Acest suc natural reglează nivelul electrolizilor din corp şi îţi oferă mai multă energie. Deoarece sucul natural de prune este foarte gros, îl poţi dilua cu apă sau cu suc de mere.

Afla care sunt cele mai bune tratamente cu cafea

 

Comments

comments

Leave a Reply