Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 3 organe care au de câștigat în urma consumului de zmeură

3 organe care au de câștigat în urma consumului de zmeură

zmeura

În privinţa gustului, dar şi când vine vorba de efectele terapeutice, puţine fructe se pot lua la întrecere cu zmeura. Prostata, dar și alte organe au de câștigat de pe urma consumului acestor bobițe roz delicioase.

Prin bogăţia de vitamine (mai ales C, dar şi A, B1, B2, D, P) şi minerale uşor asimilabile (mangan, magneziu, calciu, potasiu, zinc, fosfor), precum și a pigmenţilor pe care îi conţine, zmeura oferă multe beneficii.

Zmeura reduce inflamația prostatei

Mulţi bărbaţi sunt expuşi riscului de a se confrunta la un moment dat în viaţă cu neplăceri în buna funcţionare a prostatei, glandă a sistemului genital masculin. S-a constatat că unele alimente, cum sunt carnea roşie şi produsele lactate, influenţează negativ funcţionarea prostatei, întrucât au efect inflamator. Din fericire, există și alimente cu efect binefăcător asupra sănătăţii acestui organ. Unul dintre ele este zmeura.

Citește și: Alimente pentru o imunitate de fier

Pentru a preveni instalarea neplăcerilor în funcţionarea prostatei (sau dacă acestea s-au instalat deja), o cură cu zmeură este de real ajutor, întrucât are efect diuretic,  antiinflamator și antioxidant. Consumă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol (fără să mănânci nimic cu o oră înainte și după), câte 150 de grame de zmeură, cantitatea totală ajungând la 300 de grame pe zi, neapărat fără adaos de zahăr.

Zmeura este bună pentru inimă

Ştiai că nutriţioniştii includ zmeura în categoria „hrană pentru inimă“? Asta, întrucât îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, creşte elasticitatea vaselor de sânge, normalizează valorile tensiunii arteriale, de unde şi riscul scăzut al confruntării cu bolile cardiace.

Zmeura este excelentă pentru colon

Acest fruct ajută digestia şi previne afecţiunile colonului datorită fibrelor pe care le conţine.

Totodată, te ajută să slăbești, grăbind eliminarea toxinelor din organism. Are indice glicemic mic și puține calorii: valoarea energetică a zmeurei este de 45 kcal la 100 g de fructe.

Citește și: Totul despre turmeric, pulberea care face minuni

 

Articol preluat din revista Sănătatea de azi, nr. 6/2020, care poate fi citit integral în versiune electronică via Magzter.

Autor: Olga Sveduneac

Sursă foto: iStock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns