Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Beneficiile laptelui de cocos

Beneficiile laptelui de cocos

 

 

Am vorbit despre nuca de cocos si avantajele pe care le aduce pentru sanatate, dar nici laptele de cocos nu este mai prejos. Iata cum il poti folosi si ce beneficii iti aduce. Laptele de cocos poate fi parte din dieta ta pentru ca este bogat in vitaminele C, E, contine aproape toate vitaminele din grupul B, dar si fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – substanta regasita si in laptele matern, acizi grasi esentiali.

Este ideal pentru ca sustine imunitatea, este detoxifiant, accelereaza arderea grasimilor si protejeaza inima, mentine sanatatea glandei tiroide, stimuleaza secretia de insulina, previne diabetul si lista continua.

Cum folosesti laptele de cocos:

1. In cafea. Inlocuieste laptele normal cu cel de nuca de cocos. Vei avea un plus de energie, nu doar din cafeina, dar si din electrolitii laptelui de cocos.
2. Carnea si laptele de cocos. Marineaza carnea in lapte de cocos si mirodenii. Carnea de curcan, de regula fada, capata un gust incantator, iar carnea de pui devine un vis.
3. Somnifer natural. Laptele de nuca de cocos contine 89 de mg de magneziu la o cana, mineral care iti da o stare de calm si relaxare de care ai nevoie ca sa adormi in liniste.

4. Tonic pentru oase. Laptele de cocos nu este o importanta sursa de calciu, deoarece contine putin  calciu dar are foarte mult fosfor, mineral la fel de important pentru structura osoasa ca si calciul.
5. Bun pentru ten. Fie ca il bei sau il aplici direct pe piele, laptele de nuca de cocos hidrateaza din plin pielea lasand-o mai catifelata si mai elastica.
6. Lupta impotriva infectiilor. Laptele de nuca de cocos contine un acid gras numit acid lauric (40%), foarte important pentru corpul uman. Odata intrat in corp, acidul lauric de transforma in monolaurin. Monolaurinul are rol in cresterea imunitatii, lupta impotriva virusurilor, a bacteriilor si a diverselor boli precum gripa, herpes, citomegalovirus. Poate preveni si cancerul sau combate virusul HIV-SIDA.

7. Excelent in dieta. Grasimile saturate din laptele de cocos sunt ideale in diete. In plus contine si fibre
8. Regleaza nivelul zaharului din sange, motiv pentru care este recomandat in dieta celor care sufera de diabet.
9. Previne ridurile. Laptele de cocos reda elasticitatea pielii daca este consumat ca atare sau daca este aplicat pe piele. Contine vitamina C si cupru ce ofera flexibilitate si elasticitate pielii si vaselor de sange
10. Bun pentru gatit si consum mai ales in cazul celor care au intoleranta la lactoza.

Cum prepari laptele de cocos

Ia o nuca de cocos, sparge-o si razuie pulpa. Pudra se amesteca cu apa plata calduta. Se amesteca bine si se lasa sa stea circa 15-30 de minte. Dupa acest interval se filtreaza printr-o sita fina. La o nuca de cocos potrivita ca dimensiuine poti pune un litru de apa. Nu se poate obtine lapte de nuca de cocos din nuca gata razuita pe care o gasesti in comert, aceea fiind deshidratata.

Poti amesteca complet in robot apa cu nuca de cocos razuita, pana ce aceasta din urma se pulverizeaza complet. In aceasta situatie laptele rezultat este mult mai caloric, dar si mult mai bogat in nutrienti. Preparat astfel ai nevoie de miezul unei nuci si circa 2 litri de apa.
Se poate pastra la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis. Se agita bine inainte de a fi consumat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns