
Spanacul îşi are originea în Persia (Iranul de azi). A fost preluat, înainte de a ajunge în Europa, de chinezi care l-au utilizat intens pentru calităţile lui nutritive deosebite.
Perfect în dietele vegetariene, în cele care urmăresc scăderea în greutate, în dietele de detoxifiere şi în alimentaţia sănătoasă, în general, spanacul poate fi consumat crud sau preparat, sub formă de piureuri, salate, mâncăruri calde sau reci. Binefacerile pe care le aduce organismului sunt imense. Spanacul în dietă, în orice fel de dietă, este principală sursă de vitamină K, 100 de grame de spanac asigurant 500% din doză zilnică recomandată. Şi asta în condiţiile în care vitamină K este una din vitaminele preţioase pentru sănătatea organismului, aportul pe cale naturală, din alimente, fiind de cele mai multe ori insuficient. În 100 de grame de spanac se mai găseşte dublul cantităţii de vitamină A necesară zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu şi vitamină C.
Cele 25 de calorii pe care le conţin 100 de grame de spanac crud, îţi permit să incluzi spanacul în dietă, fără limite. Cu alte cuvinte poţi deveni dependenţa de spanac, indiferent care este dietă pe care o respecţi, pentru că acesta funcţionează că un tonic general, intervine în diminuarea depozitelor grase de pe abdomen, fese şi coapse, scrie Whfood.com.
Nu trebuie uitaţi nici antioxidanţii pe care spanacul îi conţine şi care sunt o cale ideală prin care sunt prevenite afecţiuni grave. Spanacul în dietă combate afecţiunile inflamatorii, previne suferinţele oculate şi contribuie la creşterea rezistenţei generale a organismului, în principal că urmare a cantităţii foarte mari de vitamină K pe care acesta o conţine.
Spanacul în dietă de detoxifiere este de un real ajutor pentru că stimulează reînnoirea celulară, mai ales la nivelul celulelor sângelui. Spanacul în dietă este ideal în formă crudă, în salate proaspete, iar adausul de suc de lămâie eficientizează absorbţia nutrienţilor pe care acesta îi conţine.