Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Beneficiile unui pahar de suc de rosii

Beneficiile unui pahar de suc de rosii

Un pahar de suc de roșii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimulând secreția unui hormon care luptă împotrivă bolii, au descoperit cercetătorii americani.

Este știut că roșiile sunt un imens beneficiu pentru sănătate și că sucul de roșii este printre cele mai sănătoase sucuri de fructe. Avantajele consumului de roșii sau a produselor pe bază de roșii, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp sunt certe.

Un pahar de suc de tomate pe zi conține o cantitate suficientă de licopen, substanță chimică din roșii care stimulează secreția de adiponectina, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân. Licopenul conferă, de asemenea, culoarea roșie a tomatelor și au existat studii ce au arătat că este eficient și împotrivă cancerului la prostată.

Cercetătorii americani au măsurat nivelul hormonului adiponectina în cazul a 70 de femei cu vârstă de peste 55 de ani, înainte și după ce au consumat suc de roșii timp de 10 săptămâni. Toate femeile erau fie supraponderale, fie aveau o rudă apropiată diagnosticată cu cancer la sân, acestea având un risc mai mare de a se îmbolnăvi.

Cantitatea de licopen regăsită într-un pahar de suc de roșii a crescut nivelurile de adiponectina cu până la 9%, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Adiponectina reglează nivelurile de grăsime și ține sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân, iar creșterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substanțială în cazul femeilor mai slabe.

Cercetări anterioare au arătat că licopenul poate combate, de asemenea, cancerul la sân, oprind creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase. Cea mai bună sursă de licopen se află în roșii, dar această substanță este prezența, în cantități mai mici, în guave, pepene verde, căise, papaya și grepfrut roz.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns