Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Beneficiile vitaminei K2

Beneficiile vitaminei K2

Vitamina K2 naturala este produsa de diferite specii de bacterii. Alimentele fermentate, precum branza si laptele covasit sunt alegeri bune ca sursa naturala de vitamina K2. Aceste alimente au insa un nivel relativ scazut de vitamina K2, necesitand un consum mare.

Cea mai buna pentru aceasta vitamina este mancarea traditionala japoneza Natto, obtinuta din soia fermentata. Acest fel de mancare este neobisnuit de bogata in vitamina K2 naturala (menaquinona – 7). In numeroase studii, consumul de Natto din Japonia a fost asociat cu imbunatatirea concentratiei de vitamina K 2 in organism, a sanatatii oaselor si arterelor.
In lumea vestica, acest fel de mancare nu se prea gaseste in magazine si nu este preferata din cauza mirosului si gustului ciudat pe care il are.

Mena Q7® Vitamina K2 naturala este un produs fabricat de NattoPharma® Norvegia pentru PlantExtrakt Romania, produs original ,100% natural, obtinut din alimentul japonez Natto/ soia fermentata, prin utilizarea de culturi bacteriene controlate. Sunt folosite numai boabe de soia nemodificate genetic, de cea mai inalta calitate, trecute printr-un proces de selectie minutios.

Ce sunt vitaminele K

  • Vitaminele K sunt vitamine liposolubile, dintre care mai cunoscuta pentru rolul sau in procesul de coagulare a sangelui este vitamina K1.
  • Vitamina K2 este o alta vitamina K (menaquinona) ale carei proprietati sunt de reducere a calcifierilor de pe peretii arteriali si de activare a mecanismelor de legare a calciului la nivelul matricei osoase.

De ce avem nevoie de vitamina K2

Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 creste riscul de depunere a calciului la nivelul arterelor, ducand la artere inelastice, rigide si de legare ineficienta a calciului in oase, ducand la oase fragile.

Persoanele care sufera de boli cardivasculare si de osteoporoza prezinta o lipsa de calciu. In multe cazuri, calciul a fost gasit depozitat pe peretii vaselor de sange – rezultand artere rigide si fragile – fiind insuficient in oase si afectand astfel rezistenta si densitatea lor. Prin urmare, nu e suficient sa se consume cantitatea necesara de calciu, ci este nevoie si de o distribuire si utilizare corespunzatoare a mineralului in corp.

O cantitate mica de calciu poate duce la oase friabile, iar o cantitate mai mare imbunatateste sanatatea oaselor, dar duce la calcifierea arterelor, rezultand o proasta circulatie a sangelui, cu cresterea riscului de evenimente cardiovasculare. Acest efect este cunoscut sub numele de „paradoxul calciului”. Conform ultimelor studii, calcifierea arterelor si lipsa calciului din oase poate fi un rezultat al insuficientei de vitamina K2 in urma unui regim alimentar neadecvat.

Mena Q7® Vitamina K2 naturala PlantExtrakt este:

  • Esentiala pentru utilizarea eficienta a calciului in organism
  • Sustine sanatatea vaselor sanguine
  • Scade riscul de aparitie a afectiunilor sistemului circulator
  • Asigura sanatatea oaselor
  • Reduce incidenta afectarii densitatii osoase
  • Utila copiilor pentru sustinerea dezvoltarii oaselor la pubertate
  • Utila adultilor si persoanelor de varsta a treia pentru mentinerea sanatatii oaselor si a arterelor

Mod de administrare

Pentru adulti si copii peste 12 ani, se recomanda, in general, cate o capsula o data pe zi, administrata cu un pahar cu apa, inainte de masa. Pretul recomandat al unei cutii cu 30 de capsule (pentru uz intern) este de 30 lei.


Lasă un răspuns

Sus